Prijava

Vaša prijava

Iako je kiksao u Osijeku, Dinamo pobjegao konkurenciji: Rijeka 'pala' u Gorici, a Hajduk u Koprivnici


Nogometaši Gorice svladali su Rijeku sa 2-0 (1-0) u zadnjoj utakmici 4. kola Prve HNL odigranoj pred oko 3000 gledatelja u Velikoj Gorici, čime je prekinut pobjednički niz Riječana pa nakon četiri kola domaćeg prvenstva više nema nijedne momčadi sa stopostotnim učinkom.

Drugu ovosezonsku pobjedu momčadi Sergeja Jakirovića donijeli su Senegalac Cherif Ndiaye, pogotkom u prvoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, te Nizozemac Joey Suk, koji je mrežu Riječana pogodio u 67. minuti.

Hajduk izgubio od Slavena

Osim Riječana, do nedjelje su stopostotan učinak imali i nogometaši Hajduka, ali momčad Damir Burića je ostavila bodove u Koprivnici, gdje je Slaven Belupo svladao Splićane sa 2-1 (1-0), što je prva pobjeda Koprivničana nakon tri uzastopna poraza.

Strijelci za domaću momčadi bili su David Puclin u 37. minuti, nakon vrlo loše intervencije Hajdukova vratara Tomislava Duke, i Ivan Krstanović u 84. minuti iz kaznenog udarca. U završnici utakmice poraz Hajduka ublažio je Nigerijac Samuel Eduok pogotkom u šestoj minuti sučevog dodatka.

Sudac Marko Matoc iz Zaprešića podijelio je dva crvena i čak 11 žutih kartona. Prvo je u 56. minuti isključen novi Hajdukov igrač Marin Jakoliš zbog udaranja laktom, nakon što je u igri proveo samo dvije minute. U 79. minuti drugi žuti karton dobio je igrač Slavena Bruno Bogojević.

Unatoč remiju Dinamo prvi

Tako je Dinamo unatoč samo jednom osvojenom bodu na gostovanju u Osijeku stvorio prednost pred najvećim konkurentima. Prošlogodišnji prvak vodeći je sa 10 bodova iz četiri nastupa, drugoplasirani Hajduk i trećeplasirana Rijeka imaju po devet bodova, dok ih Gorica i Osijek imaju po sedam. Šesta je Istra 1961 sa šest bodova, po tri ih imaju Lokomotiva i Slaven Belupo. Predzadnji je zaprešićki Inetr sa dva boda, a na začelju je Varaždin s jednim bodom.