Prijava

Vaša prijava

Bez panike, straha ili ljutnje: Građani Velike Gorice nostalgično uživali u dvosatnom nestanku struje


Velika Gorica jučer je iznenada utonula u mrkli mrak. Najveći grad Zagrebačke županije, na dva je sata ostao bez struje. No, stanovnicima mrak nije donio crne misli - već suprotno. Grad je dva sata bio u potpunom mraku. Za građane- lijepa promjena, sve je prošlo bez panike.

Struja je nestala oko 21 sat uslijed kvara na trafostanici u obližnjem mjestu Mraclin. Dok se šteta sanirala, gradske službe su se organizirale i izašle na ulicu pomoći sa signalizacijom prometa. 

"Uistinu se moramo zahvaliti prvenstveno našim sugrađanimma koji su dobro i pozitivno odreagirali na novonastalu situaciju. Našim dobrovoljnim društvima, policijskoj postaji koja je odmah uz naš krizni stožer i postavili se na raskrižja i tako osigurala ono što je najbitnije nama u tom trenutku, a to je sigurnost sugrađana", govori za RTL Danas zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar.  

Bez panike, straha ili ljutnje. Harmonija ovog malog gradića nije ni sinoć bila narušena. Neki su to doživjeli pomalo nostalgično.

"Sjetila sam kako je bilo kad smo mi bili mali, ne baš često, ali desilo bi se. Našoj je zato djeci bio šok. Isuse sve je mračno, nema struje, a nas je baš malo vratilo u prošlost", priča Vesna iz Velike Gorice.

"Postoji ne samo dobra volja, već i entuzijazam i ljubav prema sugrađanima i mjestu i nije ovo prvi puta da su velikogoričani pokazali koliko im je stalo do mjesta i
 sugrađana i koliko imaju nesebično srce", kaže Ačkar.  

U mraku ili ne- crnih misli ovdje nije bilo. Lijepi primjer kako se nositi s nepredvidim situacijama.