Prijava

Vaša prijava

Kupio u trgovini novi mobitel pa pronašao tuđe fotografije i poruke: 'Deda, ja tebe volim'


Umirovljenik N.B. (65) kupio je u poslovnici jednog telekoma u Velikoj Gorici novi uređaj te sklopio ugovor na dvije godine. Kad je došao kući, neugodno se iznenadio.
Na mobitelu je pronašao nečije poruke i fotografije.

Muškarac je pri kupnji uređaja dobio ugovor i račun na kojem je pisalo ''novi uređaj na rate''. Možda je trebao u to posumnjati kad je vidio da mobitel
nije u foliji u kojoj obično dolaze novi proizvodi, no kako je bio u originalnoj kutiji, nije se time zamarao.

Isti dan vratio se u trgovinu kako bi mu prodavač instalirao neke aplikacije. Već tada na ekranu je redovito iskakalo nečije tuđe korisničko ime, a nakon što su prodavači N. B. uvjerili da je to greška koja se dogodila prilikom instalacije aplikacija, gospodin je otišao kući ne sumnjajući u objašnjenje.

Međutim, ubrzo je u mobitelu pronašao poruke sljedećeg sadržaja: ''deda ja tebe volim'', ''i ja tebe miki'' i slično, a potom u galeriji fotografija otac pronalazi i slike tog istog dede, zagrljenog s unucima.

''Umjesto da ga odmah zamjeni i ispriča se, prodajni agent uzima aparat, briše sve fotografije i poruke, vraća ga nazad mojem ocu uz pojašnjenje - evo, sad ih više nema'', rekla je umorivljenikova kći za Jutarnji list dodajući da je prodavač njenom ocu rekao da su ''poruke i fotografije greškom uletjele tijekom instalacije aplikacija.''

Kasnije je u uređaju pronašao i popis starih poziva iz svibnja te saznao da je mobitel prvi put upaljen četiri mjeseca prije nego je kupljen. 

U konačnici iz telekoma su priznali da je došlo do pogreške te se ispričali umirovljeniku. Naime, korisnik koji je ranije kupio uređaj vratio ga je u trgovinu u zakonskom roku, nakon čega je greškom, umjesto u centralnom skladištu telekoma Velikoj Gorici - završio na prodajnome mjestu u istome gradu.