Prijava

Vaša prijava

Migranti ušetali u Pokupsko, policija brzo reagirala: 'Cilj im je bila Italija, ali su ostali bez novca'


Skupina od 20-ak migranata ušetala je u Pokupsko, od mještana nisu tražili ni vodu ni hranu već da pozovu policiju.

"Ja sam pitao jel netko priča engleski, dvojica jesu. Rekli su da su iz Pakistana, da putuju oko godinu i pol dana, da im je krajnji cilj bila Italija, ali da su ostali bez novca i odustali", kaže nam Dario Sučec.

Riječ je o državljanima Pakistana i Bangladeša koji su u Hrvatsku ušli s područja Velike Kladuše. Nisu izrazili želju za azilom pa će biti vraćeni.

Mještani ovdje u Pokupskom tvrde migrante viđaju jako često, a policijske patrole su svakidašnje.

"Malo je čovjeka strah i neugodno je"

"Nije od samo od jučer, gotovo svake noći se kroz naše šume vidi prolazak migranata koji preko Pokupskog žele ići prema zapadu i nije neobično kad ih mještani ovdje vide pod prozorom", ističe Božidar Škrinjarić (HDZ), načelnik Općine Pokupsko.

Inače ovo mjesto je samo nekoliko kilometara udaljeno od mjesta gdje je prije nešto više od tjedan dana kombi s migrantima završio u Kupi. Sve to mnogim mještanima na ovom području stvara nelagodu.

"Malo je čovjeka strah i neugodno je, nikad ne znate što se može dogoditi i kakva će situacija biti", govori nam Dragutin Šuvak.

"Desi se malo koji dan da se ne vide barem jedna ili dva. Ovaj dio gdje je šuma tuda oni, dođe onda policija pokupi ih, a oni onda opet", dodaje Vlado Hrgović.

Iz policije predpostavljaju da je u ovom slučaju spriječeno daljnje krijumčarenje prema Republici Sloveniji.

U osam mjeseci ove godine policija je spriječila više od 11 i pol tisuća pokušaja nezakonitog prelaska državne granice, a uhićeno je 595 krijumčara.