Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka policija oglasila se o slučaju Škaro: 'Istraživanje je provedeno po pravilima struke'


Nakon što je Saborski odbor za unutarnju politiku zatražio od MUP-a očitovanje policije o slučaju Damira Škare, oglasili su se iz PU zagrebačke.

"Vezano uz provođenje kriminalističkog istraživanja po čijem dovršetku je osumnjičeni muškarac, uz posebno izvješće, predan Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, obavještavamo Vas da je navedeno kriminalističko istraživanje u potpunosti provedeno sukladno pravilima struke te uz poštivanje zakonskih propisa i rokova. 

Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja žrtva je upoznata s pravima koja joj pripadaju te je učinjeno sve što je bilo potrebno kako bi se istraživanje uspješno dovršilo, a osumnjičena osoba dovela pred nadležna pravosudna tijela. 

VEZANA VIJEST

S obzirom na zakonske propise o tajnosti izvida nismo u mogućnosti detalje podijeliti s javnosti, ali ćemo Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, s obzirom na njegov zahtjev, izvijestiti o svemu poduzetom", priopćili su. 

Podsjećamo, Damira Škaru, čelnika Autokluba Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, za silovanje je optužila djelatnica autokluba te mu je nakon ispitivanja određen jednomjesečni istražni zatvor. No, Škaru nije prijavila sama žrtva već njezina liječnica. Silovanje se, prema njihovim navodima, dogodilo početkom kolovoza, a Škaro je uhićen u srijedu na granici dok se vraćao iz BiH.