Prijava

Vaša prijava

Policajac ukrao iznimno rijetkog psa pa ga preprodao? 'Znam da je on. Prijetio mi je da će me likvidirati'


Na području Rečice Kriške kod Ivanić Grada nestala je ženka tibetskog mastifa, što samo po sebi ne bi bila vijest da njena vlasnica Lucija Salaić ne tvrdi kako je riječ o krađi, i to od strane policajca! Koji joj je, navodno, prijetio nakon što ga je prijavila policiji te je zbog toga smijenjen s dužnosti!

Naime, on se uz policijski posao bavi i dresurom, na koju mu je Karlovčanka Lucija i odvela svoju dvogodišnju Mrvu. Ali, odjednom je nestala i to se objasnilo "bijegom u šumu".

"Javio je da je "pobjegla u šumu i da je više ne može naći. Prijavila sam nestanak kod mog veterinara, prijavila sam prevaru u MUP, uz prijetnju kako će me likvidirati i odležati. Naravno, u našem Hrvatistanu svejedno je pušten na slobodu, a mom psu nema traga i dalje, vjerojatno je preprodana. Ako bilo tko ima kakvu informaciju, pomozite mi. Rodovnik i knjižica su kod mene. Dakle, prodana je nekome na crno", napisala je na svom Facebooku Lucija Salaić i napomenula je da Mrva uredno cijepljena te čipirana.

Tibetski mastifi na tržištu dosežu cijenu od tisuću ili više eura, a iznimno su traženi i ne bi bilo iznenađenje da se dogodilo to što Mrvina vlasnica tvrdi. A ne tvrdi samo to...

"Kažu da ću naje** ako javno prozovem dresera. I da stvar bude bolja, lik je policajac i "dresirao je policijske pse", navela je Lucija Salaić, kako bi dodatno upozorila na ozbiljnost situacije.

Zbog cijelog ovog slučaja provedena je istraga te su neka saznanja prikupljena i nisu povoljna za policijskog dužnosnika.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim policijskim službenikom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Utaja" i "Prijetnja" te je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici", kazali su za Vijesti.hr u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Također, dodali su nam i da je načelnik PU zagrebačke je policijskog službenika privremeno udaljio iz službe te je protiv istog pokrenut postupak radi teže povrede službene dužnosti.