Prijava

Vaša prijava

RTL ušao u sortirni centar: Obrađuje 15000 pošiljki na sat! Doznajte što radi 'digitalna duša' pogona


Hrvatska pošta svečano je otvorila svoj novi sortirni centar u koji je uložila 350 milijuna kuna. 

Gradnja centra u Velikoj Gorici najveća je i najvažnija investicija u povijesti Pošte - trajala je 2 godine. Iz Pošte poručuju da je Hrvatska ovom investicijom dobila najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe. 

{"GALLERY":2735367}

Na otvaranju je sudjelovao i premijer Andrej Plenković s ministrima prometa i gospodarstva. Obišli su gigantski pogon koji automatski sortira poštu pomoću napredne digitalne tehnologije.

Omogućit će bržu isporuku pošiljki

RTL-ov novinar Boris Mišević javio se u RTL Danas iz novog sortirnog centra koji bi građanima trebao omogućiti bržu isporuku pošiljki. Sustav koji je stajao 350 milijuna kuna ima mogućnost obraditi 15.000 pošiljki u sat vremena.

To je posebno bitno recimo kada je Božić, kada ima 2,5 milijuna pošiljki u jednom danu, ili kada na početku mjeseca počnu stizati računi. Digitalna duša sustava je stroj koji svaki paket skenira s pet strana i može očitati sve adrese. Postrojenje je veliko 11.000 četvornih metara, odnosno može se usporediti s veličinom četiri nogometna igrališta, a u njemu radi 1500 ljudi.  

Što se još događa u ovoj novoj sortirnici Hrvatske pošte pogledajte u javljanju Borisa Miševića u RTL Danas: 

 


Sortirni centar počeo s radom

ZET na meti: Lažni profili nude lažne godišnje karte