Prijava

Vaša prijava

VIDEO Kaos u Zagrebu: Poplavljeni podrumi, zatvorene ceste - vatrogasci intervenirali 150 puta!


Zbog nevremena koje je u ponedjeljak poslijepodne i u večernjim satima zahvatilo Zagreb i dijelove Zagrebačke županije (Zaprešić, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Velika Gorica) Županijski centar 112 zaprimio je više stotina poziva, a vatrogasci su tijekom noći intervenirali 150 puta na području grada te 40-tak puta na području Županije.

{"GALLERY":2735383}

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva građana, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. U većini događaja radilo se o velikoj količini vode na kolniku, začepljivanju odvodnih kanala, poplavljivanju podrumskih stanova, podrumskih prostorija obiteljskih kuća i poslovnih prostorija te dvorišta.

Vatrogasci su imali oko 150 intervencija na području grada Zagreba i oko 40-tak intervencija na području Zagrebačke županije. U Zagrebu su za promet bili zatvoreni podvožnjaci u Čulinečkoj i Škorpikovoj ulici.

U Zagrebu je također kod retencije „Štefanovec“ zbog izlijevanja vode za promet zatvorena cesta, dok se na Branovečkoj cesti odronila zemlja te se promet odvija otežano uz naknadno postavljenu signalizaciju.