Prijava

Vaša prijava

Dobili batina zbog splitskih tablica? Mijenjali gumu na autu pa ih prebili maskirani napadači


Na području Susedgrada na Zagrebačkoj aveniji, u srijedu oko 21 sat su nepoznati maskirani počinitelji upotrebom zasad neutvrđenog predmeta napali 48-godišnjaka i 41-godišnjaka koji su na ulici mijenjali gumu na vozilu.

Liječnička pomoć je 48-godišnjaku pružena u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Splitski dnevnik je razgovarao s napadnutim Splićaninom (podaci poznati redakciji), ispričao je što se dogodilo iz prve ruke.

"Kad smo krenuli iz Zagreba, nakon večere, shvatili da nam je jedna guma u defektu. Kad smo izašli, shvatili smo da je guma zarezana sa strane. Nismo imali ključ za skinuti gumu, pa nam je priskočio u pomoć vozač automobila zagrebačkih oznaka.

Dok sam skidao gumu, klečeći na podu, čuo sam viku i osjetio udarac, shvatio sam da me tuče masa ljudi. Dalje nisam siguran što se dogodilo."

Gležanj mu je slomljen tvrdim predmetom, pa je završio na hitnoj operaciji u jednoj zagrebačkoj bolnici, ozlijeđen je i Zagrepčanin koji im je posudio ključ za skidanje gume.

Kako je riječ o navijaču Hajduka, pretpostavlja se da događaj veze s utakmicom u Velikoj Gorici, a on kaže da je to popodne bio na utakmici, i to na zapadnoj tribini, ali da se ovo dogodilo satima kasnije, nakon što je bio u Zagrebu na večeri, te da nije imao nikakva navijačka obilježja. Jedino što ga je moglo 'odati', pretpostavlja, bile su splitske tablice na automobilu.

Teško će biti ovaj incident odvojiti od navijačke netrpeljivosti, jer ovakav napad miriše na huligane koji se, nažalost povezuju s navijačkim skupinama, ali činjenica jest da je napadnut sredovječni čovjek, ratni veteran, više puta ranjavan, o čemu nije htio pričati, jer to je najmanje važno za ovaj događaj, kaže.