Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, službenici PU zagrebačke 62-godišnjeg Antu Pavlovića oko 18 sati u četvrtak su predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. U petak je priveden na Županijski sud u Velikoj Gorici.

Kako je ranije priopćeno, policija samoprozvanog kiropraktičara sumnjiči za počinjenje kaznenih djela „Ropstvo“ i „Teška tjelesna ozljeda“.

Naime, sumnja se da je u neutvrđenom vremenu unazad tri tjedana do 30. listopada, kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka.

Svakodnevno je dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio. 
 
Sumnja se da se Pavlović fizički i psihički obrušavao na 60-godišnjaka na način da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.
 
Također se sumnja da je Pavlović preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost. Pavlović je nesretnog muškarca 30. listopada ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć.

Ovo, nažalost, nije prvi incident 62-godišnjaka koji je samoprozvani kiropraktičar i, kako tvrdi, reinkarnacija Isusa Krista. Njegovi sumještani tvrde da ih zlostavlja već godinama, a prošli je put završio u zatvoru nakon što je bičem pretukao dječaka i silio ga da mu pokaže spolovilo što je kasnije i sam objavio na vlastitom YouTube kanalu. Dječaka su tada Pavloviću odnijeli sami roditelji.