Prijava

Vaša prijava

Ovo su ljudi kojima je Milanović favorit: 'Sve ono što je rekao, pa to je kao da čita moje misli'


U polusatnom nastupu u dupkom punoj Tvornici kulture bili su i predstavnici svih stranaka ljevice i centra koji podupiru Zorana Milanovića, ali i brojni simpatizeri.

A u sjeni Milanovićeve predsizborne kampanje stvaraju se politički blokovi za parlamentarne izbore, jer predsjednički su, tvrde, samo prvi korak.

"Ja želim zaista svim srcem da na Pantovčaku u budućnosti sjedni gospodin Milanović i to je garancija da imamo jednu pristojnu, uljuđenu normalnu Hrvatsku", rekla je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

Svi mu daju podršku, no Milanoviću su ih privukle različite stvari.

"Zato što je najbolji, od onoga što se nudi najboji je, nije idealan, nitko nije savršen, ali u ovom trenutku Zoran Milanović može donijeti svjetlo u Hrvatsku", rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

"Treba nam normalan predsjenik da kao autoritet razumije socijalnu situaciju Hrvatske, razumije patnje onih koji su dugoi godina ulagali u sustave mirovisnko zdravtsveno i onoga koji na naeki način ukazuje da se to ne može rastakati", kazao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Stvorili su se temelji za novi politički pakt

Nakon prvog predizbornog skupa Zorana Milanovića, stvorili su se temelji za novi politički pakt.

"Ovo je savez koji Hrvatskoj može osigurati nužne promjene i otvoreni su za suradnju sa svim progresivnim snagama koje Hrvatskoj žele dobro. Hrvatska mora krenut dalje početak promjena su predsjednički, a  nastavak parlamentarni izbori", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić

Pa i svi SDP-ovi partneri gledaju dalje.

"Smatram da njegov dolazak na mjesto predsjednika države će dati vjetar u leđa strankama centra i ljevice da na parlamentarnim izborima poluče rezultati i formiraju Vladu koja će izvući Hrvatsku iz apatije", rekao je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

"Ukoliko narod ne izabere Zorana Milanovića to će značiti da će i na sljedećim izborima pobijediti HDZ to vam treba biti jasno, birajući Zorana Milanovića birate promjene i na parlamentarnim izborima", kazao je predsjednik Snage, Goran Aleksić.

Predizborni je skup bio otvoren i za građane pa su simpatizeri stigli iz raznih krajeva. 

Podržavaju ga iz svih krajeva Hrvatske

"Zoran milanović ide s čvrstim stavom, karakterom, s odlukama s kojima će nadam se donijeti puno toga lijepoga i dobrog ovoj divnoj našoj zemlji", kazala je Nevenka iz Koprivnice. 

"Naravno da sam mu došla dati podršku, željela bih da uspije i ostvari bar dio stvari od onog što je rekao", rekla je Štefica iz Velike Gorice. 

A svakoga je druga poruka najviše dojmila. 

"Sloboda govora žena, za prava žena jer sam žena i da svatko ljubi koga želi", pojasnila je Helena iz Zagreba. 

"Sve on što je rekao je kao da je čitao moje misli, a vjerujem i većine građana RH nadam se da će uz volju većine građan biti izabran za predsjednika", rekao je Vlado iz Orahovice.

Pa su oni koji su došli na skup svog favorita već izabrali.