Prijava

Vaša prijava

Bandić pogodovao svojem vozaču u zamjenu za iskaz? 'Ne vidimo ništa sporno u tome što je to naš zaposlenik'


Na Trgu bana Jelačića postavljeno je više od pedeset kućica, točnije 51, u sklopu manifestacije krštenja mošta u vino zvane "Martin je u Zagrebu". Lokacija je dodijeljena tvrtki Eko sajam, čiji direktor je Bandićev dugogodišnji vozač Zdravko Krajina i to za 10.500 kuna.

Iz Grada poručuju kako je cijena određena Pravilnikom o davanju javnih površina u zakup.

Jedan od vlasnika OPG-ova, koji će se predstaviti na ovogodišnjoj martinskoj manifestaciji, otkrio je kako najam kućice mora platiti 700 kuna po danu. Toliko plaćaju svi proizvođači koji se predstavljaju na sajmu. Dakle, Zdravko Krajina će u tjedan dana, koliko traje manifestacija na Trgu, zaraditi gotovo 240 tisuća kuna.

Pitali smo Bandića

Pitali smo gradonačelnika Bandića je li istina da je Krajini dao u najam 50 kućica na Trgu, na što nam je odgovorio: "Hvala vam lijepo na interesu, naći ćete u matičnom uredu odgovor na to".

Pitali smo i matični ured, odgovorili su nam priopćenjem: 

"Povjerenstvo za davanje u zakup javnih površina i na drugo korištenje nakon razmatranja zahtjeva i priložene dokumentacije utvrdilo je ispravnost iste te predložilo gradonačelniku donošenje Zaključka o davanju na korištenje javne površine društvu EKO SAJAM j.d.o.o., budući je za navedenu manifestaciju ujedno bio i jedini podnositelj zahtjeva", kažu iz Grada.

U priopćenju se, zanimljivo, dodaje kako "činjenica da je podnositelj zahtjeva zaposlenik Grada, ne predstavlja nikakvu zapreku da mu se odobri davanje u zakup, odnosno povjerenstvo nema ovlast u takvim slučajevima odbaciti ili odbiti zahtjev".

Županiji ista cijena

Iz pristiglog odgovora Grada jasno je kako Grad tvrtci Eko sajam nije dao u najam kućice već samo prostor na Trgu. Od koga je Krajina i po kojoj cijeni nabavio kućice, još uvijek nije poznato. No jedan od izlagača na spomenutoj manifestaciji je i Zagrebačka županija koja, umjesto Gradu, najam kućica za svoje izlagače plaće Krajini, odnosno njegovoj tvrtci. Eko sajam im je naplatio zakup po sličnim cijenama kao i ostalim OPG-ovima. 

"Trošak po kućici je 5000 kuna plus PDV, u jednu smo smjestili 2 izlagača. Ukupno imamo 26 izlagača, za njih smo rezervirali 13 kućica. Ove godine to će za 13 kućica ukupno iznositi 65.000 kn + PDV", odgovorili su nam iz Zagrebačke županije.

Što znači da im cijena dana zakupa jedne kućice iznosi 892 kune s PDV-om, odnosno 713 kuna bez PDV-a.

Promijenio iskaz pa dobio nagradu?

Zdravko Krajina u janosti je poznat i kao svjedok na suđenju Milanu Bandiću koji je, krajem rujna, promijenio iskaz u svjedočenju na suđenju Bandiću u aferi Agram o vožnji na svinjokolju.

I o tome smo pitali zagrebačkog gradonačelnika. Opet nam je bahato odgovorio: "Ja bih vas molio da se uozbiljite kad pričate s gradonačelnikom".

Također, Krajina je nepravomoćno osuđen zbog prometnog prekršaja nakon što su ga kamere RTL-a ulovile kako na crvenom skreće preko punih crta.

DETALJE DOZNAJTE U RTL-U DANAS U 18:30