Prijava

Vaša prijava

Hrvatski nogometni klubovi prisjetili se Vukovara i Škabrnje: 'Sjećanja ne blijede. Da se ne zaboravi!'


Danas je dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Nisu ga se sjetili samo političari, u tome da se nikad ne zaboravi pridružili su se i nogometni klubovi Hrvatske nogometne lige. Izdvojili smo njih nekoliko. 

Tijekom gotovo tromjesečne opsade Vukovara stradalo je 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom. 

NK Lokomotiva Zagreb prisjetila se Vukovaru uz vrlo kratak i jasan opis - "Vukovar i Škabrnja - da se nikad ne zaboravi".


Iz HNK Gorice na Facebooku su napisali su dio stihova pjesme posvećene Vukovaru: "Iz krvi i bola niknut će cvijeće
I nikada narod zaboraviti neće VUKOVAR". 


GNK Dinamo Zagreb također se odlučio na stihove posvećene Vukovaru: 

"Ako sa vjetrom neki zvuk vas budi
To kuca srce hrabrih ljudi
I reći ću vam samo još jednu stvar 
Zapamtite Vukovar".


HNK Hajduk Split kratko i jasno je poručio: "Vječan ko narod ponosno stoji". 


U HNK Rijeci napisali su nešto više te su objasnili kako žrtve nikad neće zaboraviti ni HNK Rijeka, ali ni građani Rijeke i cijele županije. 

"I 28 godina kasnije sjećanja ne blijede na sve one koji su stradali u Vukovaru, ali i sve one koji su dali svoj život u Domovinskom ratu za slobodnu Republiku Hrvatsku.

Žrtve koje nikada neće zaboraviti HNK Rijeka, ali i svi građani Rijeke i PGŽ-a. Rijeka se i ove godine dostojanstveno prisjeća svih žrtava na Dan sjećanja na Vukovar". 


I Hrvatski nogometni savez kao krovna nogometna organizacija Hrvatske posvetila je pažnju i vrijeme sjećanju na Vukovar. Napomenuli su i da je izbornik Dalić subotnju pobjedu protiv Slovačke i odlazak na EURO 2020. posvetio upravo Vukovaru i Škabrnji. 

"Hrvatska obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a u gradu heroju Domovinskog rata je i izbornik Zlatko Dalić, koji je subotnju pobjedu za plasman na EP 2020. posvetio upravo Vukovaru i Škabrnji. HNS se pridružuje odavanju počasti svima poginulima za slobodnu Hrvatsku", stoji u objavi HNS-a.