Prijava

Vaša prijava

Ovo je svirepi ubojica koji je ispalio šest metaka u čovjeka: Ima više od 100 prijava zbog droge, nasilja...


Stipe Ringwald, osuđivani šibenski kriminalac s podebljim dosjeom uhićen je jutros u Šibeniku.

Sumnja se da je ispalio najmanje šest hitaca u glavu Karmelina Fistanića (38) i ubio ga. Svirepo ubojstvo se dogodilo 9. studenog ove godine u Omišu.

Ali to nije ni približno sve što je činio. Naime, Početkom 90-ih u Šibeniku je postao poznat nakon prometne nesreće u kojoj je poginula mlada djevojka, a koja je ispala iz njegova automobila. On ju je, govorilo se, jednostavno ostavio na cesti i ona se naposljetku smrznula., piše Slobodna Dalmacija.

Još je nekoliko puta Ringwald preživljavao teške prometne nesreće.

U policijskoj evidenciji u nekoliko je godina nakupio preko 100 kaznenih prijava–od narušavanja javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja, napada na službenu osobu, do zlouporabe opojnih droga, prijetnji i pokušaja ubojstva.

U rujnu 2004. godine uhićen je na španjolsko–francuskoj granici s 26 kilograma hašiša. Završio je iza rešetaka, a već krajem prosinca te godine francuski su ga policajci dopratili u Zagreb i predali hrvatskim kolegama.

Službeni razlog deportacije bio je ‘neprijavljeni boravak u zemlji’.

Ringwald je potom šibensku adresu zamijenio zagrebačkom. Po policijskim podacima, u travnju 2006. godine banuo je u stan tada 19-godišnje djevojke u Zagrebu, gurnuo je na krevet, sjeo na nju držeći joj ruke jednom rukom iznad glave i počeo je mlatiti šakom.

Kad je ona uspjela pobjeći, istrčao je za njom vičući: "Ubit ću te, izdala si me..."

Javnosti je postao je poznat kada je u kolovozu iste godine, kao jedan od glavnih aktera uz splitskog kirurga Hrvoja Tomasovića i njegovu tadašnju djevojku Anu Sasso, sudjelovao u tučnjavi na Hvaru u kojoj su bila pretučena dva tamnoputa britanska turista.

Navodno je izazovna tadašnja Ringwaldova djevojka Karla Krneta očijukala s Britancima, a onda ih je Stipe napao ih, da bi se potom u makljažu uključila i Karla. Jednom su Britancu izbijeni zubi i dobio je potres mozga, a drugi je ostao bez komadića uha kojeg mu je Ringwald odgrizao, a umalo i bez prsta.

Za Ringwaldom i njegovom djevojkom tragala je cjelokupna hrvatska policija. Otprilike mjesec dana poslije, skupina specijalaca provalila je u podrum jednog vinkovačkog kluba u vlasništvu odvjetnika Darka Zadre te bez otpora uhitila tada najtraženiji ljubavni par u državi, piše Slobodna Dalmacija.

9. ožujka 2008. godine na parkiralištu hotela 'Poreč' u Poreču bio je u društvu s već spomenutim odvjetnikom Zadrom i zaradio je metak u leđa i to zbog svađe oko kilograma kokaina s Hrvojem Vincetićem.

U rujnu 2008. je na šibenskoj rivi izvrijeđao i fizički napao novinarku Hine iz Velike Gorice. Bio je iznerviran njezinom sporom vožnjom i stalnim kočenjem dok je tražila parking, te ju je nakon zaustavljanja svog mercedesa ispljuskao. Sve je to gledalo njezino 12-godišnje dijete.

Mnogi su to njegovo 'olako' izvlačenje iz ruku pravde pripisivali utjecaju njegova oca Zdravka koji je početkom 90-ih bio jedan od najutjecajnijih ljudi u Šibeniku i jedan od glavnih 'poluga' u obrani grada od srpske agresije.

No, po gradskim pričama, nakon svih kriminalnih dogodovština svog sina, nisu više u dobrim odnosima.