Prijava

Vaša prijava

EKSKLUZIVNO Otac poginulog vatrogasca: 'Pet mjeseci je prošlo, a za Ivanovu smrt nitko nije odgovarao'


Što se točno događalo na vatrogasnoj intervenciji prije pola godine, obitelj možda nikada neće doznati. Boce kisika kojima se koristio 24-godišnji Ivan Galeković nitko nije vještačio. A nema ni detaljnog izvješća s intervencije. Otac poginulog Ivana  je neutješan. 

"Grozno se osjećam. Nema nikakvih odgovora, jako mi je teško", kaže Slaven Galeković. 

VEZANE VIJESTI

Na pitanje što je dosad utvrđeno, odgovara: ''Baš i nemam nikakve informacije, sve što dobivam je preko odvjetnika, drugo ništa...". 

Da stvar bude gora, obdukcija je pokazala da se Ivan Galeković ugušio. No, policija nije podignula kaznenu prijavu ni protiv koga iako je do propusta očito došlo, sumnja na to i odvjetnik obitelji.

"Mi očekujemo da se utvrdi istina i pokrenu postupci. Ako to neće ići tako, podnijet ćemo prijave pa ćemo preuzeti gonjenja jer moja stranka traži i inzistira na istini. Ne želimo nikom 'pakirati', ali nećemo ni da se nama 'pakira'", poručuje Šime Savić,
odvjetnik obitelji Galeković.

{"GALLERY":2731811}

Slučaj koji je rasplakao cijelu Veliku Goricu i sprovod na kojemu su bili mnogi visoki dužnosnici - pet mjeseci kasnije potpuno je zaboravljen. 

"Ja sam se nadao da će to biti brzo gotovo. Evo vidite, prošlo je pet mjeseci ništa se nije promijenilo. Sve stoji na mjestu. Nitko se ne smatra odgovornim za to. Tako da ne znam... razočaran sam", kaže Slaven Galeković.

Nitko nije odgovarao ni za zapaljivu tekućinu koja se nalazila u stanu zgrade iz koje je vatra buknula i mogla ugroziti više stanara. Gradonačelnik Velike Gorice na naš poziv ne odgovara, iz njegova Ureda dobili smo sano jednu rečenicu: ''Iako Grad nije još dobio rezultate istrage, isplatit ćemo odštetni zahtjev jer smatramo to opravdanim, budući da je Ivan Galeković stradao štiteći živote i imovinu građana Velike Gorice''.

''Oni su rekli da bi bili spremni za eventualnu moguću nagodbu, ali da zasad oni nemaju novca za to", ističe odvjetnik obitelji Galeković.

Velika Gorica odštetni zahtjev obitelji do sad je ignorirala, čime je poslana ružna poruka svim vatrogascima. Zbog cijelog slučaja obitelj Galeković bila je prisiljena pokrenuti tužbu o kojoj će se na kraju raspravljati na sudu.