Prijava

Vaša prijava

Izbor za najljepši gradski vrtić: Pobjedu odnio Maslačak iz Belišća, evo tko je još u samom vrhu


Nakon 10 dana glasovanja i preko 30 tisuća lajkova, sherova i komentara, sada je i službeno – DV Maslačak iz Belišća ponio je titulu Najljepšeg gradskog vrtića 2019.!

U izbor za najljepši vrtić kojeg je portal gradonačelnik.hr pokrenuo na svojoj Facebook stranici uključilo se 56 vrtića iz 44 grada iz čitave Hrvatske, a za pobjedu je trebalo prikupiti najviše lajkova.

Zahvaljujući podršci građana, roditelja, zaposlenika vrtića i same gradske uprave koji su ga od prvih minuta nakon otvaranja ''glasovanja'' zdušno lajkali i sherali, belišćanski vrtić od prvog je dana bio favorit u ovom izboru koji je izazvao zaista nevjerojatan angažman građana, roditelja i gradskih uprava na našem Facebooku. U proteklih 10 dana Belišćanci i ostali fanovi dodijelili su tako DV Maslačku 1.923 lajkova na FB stranici gradonačelnik.hr-a,  271 puta su sherali objavu vrtića, a svoje oduševljenje i ljubav prema ovom vrtiću iskazali u preko 200 komentara…

Uz to, treba napomenuti i da je belišćanski vrtić, kao i svi ostali, dobio još gotovo toliko lajkova i komentara na sherane objave (ukupno je bilo preko 25 tisuća lajkova na sherane objave!), no ti lajkovi – zbog transparentnosti i sprječavanja višestrukog glasovanja, nisu uzeti u obzir. 

Nakon belišćanskog vrtića, na drugom je mjestu DV Grabrik iz Karlovca sa prikupljenih 1.676 lajkova i 230 sherova, a na trećem mjestu DV Lojtrica iz Velike Gorice sa 1.542 lajkova i 260 sherova. Četvrti je DV Josipovac iz Osijeka, kojega je lajkalo 1.429 ljudi, a 129 je sheralo objavu i pozvalo svoje prijatelje da glasaju. Peti je DV Stribor iz Novske, ujedno i posljednji koji je osvojio preko 1.000 lajkova – ukupno 1.082.

Iako nisu rekorderi po samom broju sherova (191), Novsku svakako treba istaknuti kao primjer angažmana čitave zajednice jer uvjerljivo prednjače po broju gradskih institucija, organizacija i udruga koji su se uključili u akciju podrške svom vrtiću. Objavu su, tako, osim stotina građana, sherali lokalni mediji, planinarsko društvo, mažoretkinje, tamburaški sastav, kulturno umjetnička društva, udruga mladih, vatrogasci i izviđači, gradska knjižnica, pučko otvoreno učilište, sportske udruge,  a koliko smo uspjeli upratiti, vrtić iz Novske kojega se službeno sheralo i izvan granica Hrvatske. Objavu vrtića Stribor sherao je i prijateljski grad Mengen u Njemačkoj, i pozvao svoje građane da podrže vrtić u ovom izboru.

''Čestitamo pobjednicima te plasiranima u top 10, ali i svim ostalim vrtićima koji su proteklih dana širili pozitivu na našem Facebooku. Također se još jednom zahvaljujemo svim vrtićima koji su se prijavili, kao i svim njihovim fanovima koji su svojim lajkovima, sherovima i komentarima na Facebooku ovaj izbor učinili jednim od najvećih FB projekata u Hrvatskoj, te svakako pokazali što znači snaga zajednice. Već se veselimo novom izboru iduće godine u kojemu ćemo, već sad smo uvjereni, okupiti još veći broj prekrasnih vrtića i pozitivnih priča koje stoje iza svakog od njih'', kažu na gradonačelnik.hr-u.