Prijava

Vaša prijava

Predsjednica tajne službe stavila u centar kampanje: Danas i premijer i ona o njima šute...


Da odvozi još jedan mandat kao predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Zagrebu; uz doček gradonačelnika koji ju podržava, ali i zagrebačkoj županiji. U Velikoj Gorici potpora i Davora Ive Stiera, izvjesnog protukandidat Andreju Plenkoviću na izborima u HDZ-u. 

"Svi moramo staviti sigurnost građana na prvo mjesto"

Dok ona o korupciji u tajnim službama više ne želi govoriti, a aktualni se šef stranke kaže da je ona pojasnila o čemu se radi, Stier objašnjava što je htjela reći. "Mislim da naravno svi mi moramo staviti sigurnost hrvatskih građana na prvo mjesto. Naravno da sve institucije u tom smislu moraju raditi i to će biti tako! Eto, to je doista jedna od važnih poruka ove kampanje", kaže Stier. 

Pa su tajne službe dospjele u fokus pa i službu kampanje, a uz poruku predsjednici, upravo na njih požalio se protukandidat Miroslav Škoro s okupljanja iz Požege.

"Predsjednica mora odgovoriti na neka pitanja, mora kazati od kad to zna, mora kazati kome je prijavila. Znači, ona je u tom djelu direktno odgovorna, a ja ću svoje spoznaje vrlo rado iznijeti na odgovornim mjestima jer su stvarno pretjerali. Mislim da je i medijima postalo jasno kako su se ponašali prema meni i mojoj obitelji posljednjih mjeseci. Ja imam i dokaze i indicije da su se činile mnoge stvari", rekao je Škoro. 

Odbor tražio očitovanje SOA-e, VSOA-e, DORH-a i Vlade

Zbog izjava predsjednice SDP-ov predsjednik saborskog odbora za nacionalnu sigurnost tražio je očitovanje od SOA-e, VSOA-e, DORH-a i Vlade.

"Na takav način, vrlo ležerno optuživati sustav kojem je na čelu da je korumpiran, naravno da unosi nesigurnost među građane Hrvatske, a trebala bi sama biti faktor stabilnosti i osigurati da mi budemo sigurni", kazao je predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost, SDP-ovac Ranko Ostojić. 

Očitovanja su stigla iz SOE-e i VSO-e, a iz DORH-a poručuju da će Odboru dostaviti odgovor. 

HDZ-ov Oleg Butković je danas rekao da u drugom krugu s Kolindom Grabar-Kitarović priželjkuje Milanovića "jer je gubitnik", Škoro uzima glasove iz njihovog bazena. Javno su uz njega Stjepan Tuđman, ali i Stevo Culej

"Culej će se vratiti materi"

"Vjerujem da je gospodin Culej, koji je inače meni drag i simpatičan čovjek, zbog toga ovo i govorim, propustio gledati sučeljavanje, pa da vidi svu raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost kandidata kojeg navodno u prvom krugu podržava. On će se u drugom krugu, kad ovaj kandidat, njemu i svima ostalima koji se iza njega kriju, propadne, vratit će se materi, to jest HDZ-u", kaže Plenković, a na pitanje hoće li biti sankcija odgovara: 'Vidjet ćemo, riješit ćemo to'.

Iza pregrade u nedjelju birači su sami sa svojom odlukom, koja će, osim slanja kandidata u drugi krug, utjecati i na kompletni politički smjer države.