Prijava

Vaša prijava

Iako je završni skup imala u Vukovaru, predsjednica je izgubila u Slavoniji: 'Glasači ne griješe...'


U Vukovar je selila ured, ime grada heroja skandiralo se i sinoć u izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, kampanju joj je vodio osječko-baranjski župan, ali najviše glasova ondje nije dobila. Izgubila je Slavoniju. Gradonačelnik Vukovara kaže, iz ovoga treba izvući pouku.

Milanović je osvojio najviše glasova u Tuđmanovom rodnom mjestu

''Glasači ne griješe, imaju svoja razmišljanja, to tako mora biti u politici i demokraciji. Mene ne čudi ova situacija osobito na području Slavonije'', komentirao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Građani Velike Gorice su birali, birali i izabrali. Na izborima u ovom gradu najviše glasova dobio je Miroslav Škoro. ''Ja ga znam kao pjevača i ništa više. Dobar je čovjek. Tako sam čula.'', izjavila je Nada iz Velike Gorice. Prije pet godina Grabar-Kitarović je imala 38 % glasova i bila prva.

Miroslav Škoro skupio je najviše glasova i u Imotskom i u Irskoj. U Zadarskoj županiji pobjedu je odnijela kandidatkinja HDZ-a, ali u samom gradu već godinama glasa se za kandidata SDP-a. Pravilo je potvrdio i Zoran Milanović.

Najviše glasova dobio je u Gunji, a svi ga pamte zbog poznate izjave tijekom velike poplave 2014. godine. Prvi je i u Tuđmanovu rodnom mjestu, Velikom Trgovišću.

Grabar-Kitarović ili Milanović. Predsjednik ili predsjednica - odlučit će oni koji iziđu na birališta 5. siječnja.