Prijava

Vaša prijava

DNK Damira Škare pronađen na haljini žene koja ga je optužila za silovanje


"Nisam počinio to za što me se tereti. Toj sam ženi samo pomagao jer je samohrana majka. Tog dana, 10. kolovoza 2019., dok smo radili u uredu, ona me tražila veću plaću. Rekao sam joj da joj ne mogu dati stimulaciju kao najboljoj djelatnici, zbog čega je bila revoltirana", kazao je u svojoj obrani Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši čelni čovjek Autokluba Siget kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici lani u studenome optužilo za silovanje i spolno uznemiravanje.

Njegova obrana dio je optužnice koja još nije pravomoćna, a tijekom istrage ispitana je žrtva te još nekoliko svjedoka. Osim iskaza, tužiteljstvo je prikupilo i materijalne dokaze, pa se u optužnici navodi da je na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču haljine koju je taj dan nosila žrtva, nađen njezin, ali i Škarin DNK. Škarin DNK nađen je i na donjem obrubu iste haljine, piše Večernji list.

Ženi koju je Škaro seksualno zlostavljao nakon toga je dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres, zbog čega joj je pripisana terapija te je od tada na bolovanju. Što se taj dan događalo u uredu Autokluba Siget, opisala je u iskazu koji je tijekom istrage dala videolinkom. Navela je da je krenula iz ureda nakon što su završili s poslom, a Škaro ju je napao s leđa.

"Desnom rukom primio me oko struka, nabio na sebe, lijevu ruku mi je gurnuo u prsa... Uspjela sam se u jednom trenutku otrgnuti i rekla sam mu da stane, no on me nabio na sebe, zavukao mi ruku ispod haljine... Molila sam ga da stane, a on mi je govorio da mi može raditi što hoće, da će me baciti na krevet koji je bio u sobi te da će me silovati. Gurnuo mi je prste u spolovilo. Nisam se mogla osloboditi, klizila sam prema dolje, a što sam dublje klizila, on me je jače stiskao i napadao. Molila sam ga da stane, no nije. Ne znam na koji sam se način oslobodila i rekla mu da odlazim. Krenula sam prema izlazu, a on mi je ponovo prišao s leđa. Bojala sam se da me ponovo ne napadne, a on je rekao da sjednem na kauč. Pitao me može li mi se ispričati, a ja sam rekla da isprike za to nema", svjedočila je žrtva, prenosi Večernji list.

U istrazi je ispitana i liječnica koja je sve prijavila policiji. Svjedočila je da je žrtva došla u ambulantu plačući.

"Kada sam je pitala što se dogodilo, rekla mi je da ju je silovao šef. Pitala sam je je li to prijavila policiji, a ona mi je odgovorila da se srami. Kazala sam joj da je moja obveza da to što mi je ispričala prijavim policiji. Rekla je da se mora konzultirati. Nekoga je nazvala na mobitel i nakon tog razgovora kazala je da prijavim to policiji, što sam i učinila. Ispričala mi je i da od dana kada se to dogodilo plače te da je sve to ispričala i tajniku", kazala je liječnica.