Iz policijske postaje Velika Gorica jutros su izvijestili o provedenom kriminalističkom istraživanju nad jednim zaposlenikom novog distributivno-sortirnog centra Hrvatske pošte koji se tereti za krađu više mobilnih uređaja, a čime je prouzročio značajnu materijalnu štetu.

Provedenim krim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj, a ujedno i zaposlenik pošte, tijekom tri mjeseca ukrao više skupocjenih mobitela koje je potom putem internetskog oglasnika prodavao trećim osobama.

Dio mobitela je pronađen dok se za dijelom mobitela još uvijek obavljaju provjere te će najvjerojatnije također biti vraćeni.

'Radi se o mobitelima visoke klase, odnosno o skupljim mobitelima. Vrijednost još točno nije utvrđena iz razloga što još uvijek nije otkriveno koliko je mobitela ukrao, no radi se o preko 50-ak tisuća kuna štete. Naime, riječ je o mobilnim uređajima vrijednosti otprilike između 7 i 10 tisuća kuna pa možemo kazati da se radi o desetak mobitela', priopćili su iz PP Velika Gorica, a prenosi portal Vgdanas.