Prijava

Vaša prijava

Monstrum iz Zaprešića: Pokušao ubiti suprugu i seksualno zlostavljao maloljetnu pokćerku

['silovanje', 'zaprešić', 'pokušaj ubojstva', 'obiteljsko nasilje']


U Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 30-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju i kaznenih djela bludnih radnji.

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak u nedjelju oko 2,10 sati tijekom svađe u obiteljskoj kući u Zaprešiću, pokušao usmrtiti svoju suprugu, a spriječila ga je
njena maloljetna kći koja je pozvala policiju.

Žena je prevezena u bolnicu gdje je zadržana na liječenju zbog zadobivenih teških ozljeda.

Osim toga, postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak u svibnju 2019. i kolovozu 2019. godine te 21. ožujka 2020. u Zaprešiću i na jednom srednje-dalmatinskom otoku počinio bludne radnje na štetu maloljetne pastorke.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon obavljenog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor na temelju predloženih osnova, izvijestio je DORH.