Prijava

Vaša prijava

Panika u Osijeku, ne znaju kako su se zarazile tri osobe: 'To može biti opasno!'

[]

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u 14 sati iznijet će nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, no županijski stožeri već objavljuju brojke o novooboljelima na njihovom području. 

Podsjetimo, s jučeršnjim danom službena brojka pozitivnih na koronavirus bilo je 963 osobe, a zabilježen je i najveći rast oboljelih na dnevnoj bazi - za 96. 

Od koronavirusa do sada je preminulo je šest osoba. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Nakon što je dva dana bila bez novih oboljelih od koronavirusa, u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji evidentirana su dva novooboljela. Ukupan broj dosad pozitivnih na COVID-19 je 74, a dvije su osobe preminule.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Deset je novozaraženih, ukupno 47 među kojima i dvoje iz Ličko-senjske županije. Pod nadzorom je 749 ljudi, a preko tisuću je izašlo iz nje. 

Od novooboljelih su kontakti kontakata vezanih uz biogradsku bolnicu. Među novozaraženima su i jedna liječnica s infektologije te tri medicinske sestre s pulomologije. 

"Biograd nije stavljen u karantenu jer prebivalište samo pet oboljelih ima u Biogradu", rečeno je na konferenciji za medije županijskog stožera. 

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a novooboljeli su članovi obitelji prethodno zaraženih i oba su bili u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su osobe zaražene koronavirusom, u protekla 24 sata nema novooboljelih, a statistički podatak sa službene stranice Vlade RH koronavirus.hr da ih četvero nije  točan, rečeno je na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

"Jedan od četiri uzoraka koji smo jučer poslali na analizu bio je od osobe koja je bila u izravnom kontaktu sa oboljelim, a rezultat je negativan što je dobra vijest jer znači da se žarište za sada nije proširilo", rekao je u četvrtak ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, epidemiolog Miroslav Venus.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je na području Šibensko-kninske županije, u kojoj je sada ukupno oboljelo 30 osoba, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

 Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 zaraženih pacijenata, a troje ih je na respiratoru.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U ovoj je županiji 11 novozaraženih od jučer, ukupno 74 pozitivnih na koronavirus. Tri novooboljele osobe ne znaju izvor zaraze.

"To može biti opasno jer ukazuje na gubitak kontrole praćenja kretanja virusa i žarišta", rekao je Goran Ivanović, načelnik Kriznog stožera na konferenciji za medije. 

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

"Na današnji dan u županiji imamo 18 novooboljelih, osmero ih je iz Splita, četiri iz Solina te po jedan iz Trogira, Podstrane, Hrvaca, Dugog Rata, Makarske i Baške vode. U ovom trenutku imamo ukupno 146 oboljelih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od čega je zdravstvenih djelatnika 38", rečeno je na konferenciji splitskog stožera.

Više pročitajte OVDJE

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji u četvrtak je zabilježeno pet osoba zaraženih koronavirusom što znači da je na području te županije ukupno 80 oboljelih, izvijestilo je Županijski Zavod za javno zdravstvo.

Do sada je izliječeno 8 osoba, a jedna je preminula. 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Još dvije osobe pozitivne su na koronavirus te ih je sada 43. Čekaju se rezultati za još 33 uzorka. 

Novooboljele danas nisu prijavile: Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska i Varaždinska županija.