Prijava

Vaša prijava

Županijski stožeri objavili nove informacije: Velik dio njih nije zabilježio nijedan novi slučaj zaraze

[]

Nacionalni stožer civilne zaštite najnovije podatke o broju i stanju oboljelih od koronavirusa objavit će na redovnoj konferenciji u 14 sati, a županijski stožeri već su počeli iznositi svoje podatke.

Nažalost, u Osijeku su od jučer do danas preminule četiri osobe.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Zaraza koronavirusom potvrđena je jednoj osobi u Sisačko-moslovačkoj županiji koja sada bilježi ukupno 18 zaraženih, od kojih su dvije ozdravile, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Novoboljeli je 23-godišnjak koji se od 26. ožujka, nakon kontakta sa zaraženom osobom, nalazio u samoizolaciji. No, sada je i njemu potvrđen pozitivni nalaz na virus.

U izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice nalaze se četiri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.   

Iz Stožera ponovno upozoravaju građane kako ovo nije vrijeme za druženja, već je za dosljedno provođenje svih izdanih uputa i preporuka kako bismo zajedničkim snagama spriječili daljnje širenje bolesti. "Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika", poručuju i pozivaju na striktno poštovanje svih propisanih mjera zaštite.

Te mjere, navode, uključuju i rigoroznu osobnu i higijenu kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) te dobro prozračivanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19, zaključuju u Stožeru.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da su od sinoć četiri osobe preminule od posljedica zaraze koronavirusom!

"Jučer su testirana 102 uzorka, imamo osam pozitivnih. Šest je iz Osijeka. Ukupno je 89 pozitivnih osoba. U KBC-u trenutno se liječi 26 bolesnika. Od jučerašnjeg dana imamo četiri preminule osobe. To su osobe u poodmakloj životnoj dobi: 92 godine, 85, 78 i 71 godina", rečeno je na konferenciji tamošnjeg Stožera.

Svi preminuli bili su teški kronični bolesnici, a dvoje je bilo i na respiratoru.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je u subotu da u toj županiji nema novooboljelih od Covida-19.

Na Odjelu infektologije hospitalizirano je desetero pacijenata pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od jučer je jedna osoba primljena, a tri su otpuštene. Troje pacijenata i dalje je na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni - od toga su četiri osobe državljani RH, a dvije su stranci. 

ISTRA

Ni u subotu u Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a 29 uzoraka brisa osoba koji su u četvrtak poslani na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti negativni su, potvrdio je jutros načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodaje da su u međuvremenu dva pacijenta u pulskoj Općoj bolnici tijekom jučerašnjeg dana izliječena.

"Od 29 ispitanih uzoraka brisa, svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih, dva su pacijenta izliječena, a u Istarskoj županiji trenutno imamo ukupno devetero izliječenih"- naveo je Kozlevac u priopćenju.

Ističe da u Istarskoj županiji drugi dan zaredom te ukupno četvrti put ovaj tjedan nema novooboljelih.

U Istri su se dosad zarazile ukupno 74 osobe.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

"Treći dan zaredom Virovitičko-podravska županija nema novozaraženih. Prema informaciji Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, i nadalje na našem području ima dvoje oboljelih od bolesti COVID-19. Njihovo stanje je stabilno i nalaze se u kućnoj izolaciji. Poštujte epidemiološke i sigurnosne upute. #ostanidoma", napisali su na Facebook stranici Virovitičke županije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih, a svih 11 testova poslanih u protekla 24 sata na analizu, negativni su, priopćio je u subotu Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Među poslanim testovima bili su i kontakti jučer potvrđenog zaraženog koronavirusom policijskog djelatnika iz Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje je zaraženo samo šest osoba, a dodatne dvije zaražene koje se vode statistički pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, imaju samo prebivalište na području županije, iako su testirane i liječe se na zagrebačkom području, navode iz Stožera.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

"U posljednja 24 sata imamo jednu novu osobu pozitivnu na Covid-19", potvrdio je načelnik Stožera Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković i dodao da je riječ o bliskom kontaktu prije oboljele osobe.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe su s područja grada Pregrade i općine Petrovsko, a po jedna osoba iz Oroslavja i općine Jesenje.

S današnjim je danom na području Krapinsko-zagorske županije ukupno 76 osoba zaraženih virusom Covid-19.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 2 nove pozitivne osobe, od toga jedna s područja Nuštra i jedna s područja Vinkovaca, a ukupno je 18 oboljelih. 

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 218 osoba. U samoizolaciji na  području naše županije nalazi se 655 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bilo je 5 dojava o kršenju samoizolacije, od toga je utvrđeno jedno kršenje mjera, objavio je županijski Stožer.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Stožer za civilnu zaštitu Međimurske županije izvijestio je da imaju dvoje novozaraženih, a riječ je o bliskim kontaktima već oboljele osobe.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Od 36 testova uzetih tijekom posljednja 24 sata u Zadru, jedan je pozitivan pa je na tom području sada ukupno 51 osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije do subote je ukupno evidentirano 86 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, što je dvije osobe više nego u petak, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji registrirano je devet novozaraženih koronavirusom. Ukupno je 168 osoba zaraženo u toj županiji.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

"U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, ozdravilo je šestero ljudi, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 18 osoba. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja", stoji u priopćenju Stožera.

Dosad su u Varaždinskoj županiji testirane  452 osobe, a pod mjerom samoizolacije su 2044 osobe. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je samo jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano uz Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 27 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Devetero novozaraženih koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ukupan broj zaraženih je 59.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi potvrđen slučaj zaraze koronavirusom, potvrdili su iz županijskog Stožeru za civilnu zaštitu. Broj oboljelih je sada 52.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

I Stožer Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da nije zabilježen nijedan novi slučaj.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U odnosu na jučerašnje izvješće, u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, priopćio je županijski Stožer.