Prijava

Vaša prijava

Najnoviji podaci po županijama: U Splitsko-dalmatinskoj 17, u Zagrebu 9 novooboljelih!

['bolest', 'zaraza', 'županije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je prema posljednjim brojkama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu na kronavirus pozitivno 1282 ljudi.

U 14 sati će Nacionalni stožer objaviti nove podatke, a do tada isto rade i županijski Stožeri.

PRATITE UŽIVO:

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Na području Vukovarsko-srijemske županije 3 su novooboljele osobe od koronavirusa, od toga su 2 osobe iz Vinkovaca, a 1 osoba iz Vukovara, te je ukupno 29 oboljelih osoba.  

S jučerašnjim danom testirane su 333 osobe. U samoizolaciji na području te županije nalazi se 579 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nije bilo dojava o kršenju samoizolacije.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 5 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.  

I dalje su na COVID-19 pozitivna 2 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. Ukupno je 18 liječnika, 36 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji.

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj županiji je troje novooboljelih, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije na press konferenciji.  Ukupno je 59 zaraženih.

Nakon što je jedan od zaraženih jučer pao s prvog kata bolnice, teško je ozlijeđen te mu je operirana lijeva noga. Nije životno ugrožen i pri svijesti je. Policija još uvijek provodi očevid te zasad nije poznato kako je i zašto muškarac pao s prvog kata bolnice.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istarskoj županiji je troje novooboljelih od koronavirusa. Radi se o bliskim kontaktima s već pozitivnim osobama u samoizolaciji, epidemiološki obrađenima i u vezi s događajima na sjeverozapadu Istre.

Troje pacijenata je izliječeno, što čini ukupno 15 izliječenih od koronavirusa toj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeta su 32 uzorka brisa i dostavljena u laboratorij u Zagreb, priopćio je Stožer te županije.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđena nova 3 slučaja zaraze koronavirusom te sada ima ukupno 18 slučajeva zaraze koronavirusom. 

"U posljednja 24 sata na području naše županije imamo tri nove pozitivne osobe na COVID-19" potvrdio je načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković.

Nove tri zaražene osobe su raniji kontakti već zaraženih osoba. U bolnici "Dr. Josip Benčević" su 2 hospitalizirana pacijenta i 5 pacijenata u postupku izolacije čiji se nalazi očekuju, piše SB Online.

Kod muškaraca su najmlađe osobe u dobi od 30 do 39, a kod žena najmlađa je dob od 18 do 19 godina.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije je evidentirano ukupno 89 osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima 85 osoba sa prebivalištem na području županije.

U odnosu na dan ranije, novooboljelih je četvero. Po jedna iz Lobora, Stubičkih Toplica, Zagreba i Zaprešića, dok 17 osoba čeka rezultate nalaza, od kojih 13 u samoizolaciji kod kuće. Dosad su uzeti uzorci od 452 osobe, priopćio je Stožer Krapinsko-zagorske županije.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji je 5 novooboljelih, 101 ukupno. Pet osoba je na respiratoru od prije. Četiri su kršenja samoizolacije. Šestero ljudi je uhvaćeno bez propusnice.

Jedna novozaražena od tih petero je i voditeljica Odjela za infektologiju KBC-a Osijek. U posljednjih tjedan dana tri puta je testirana. Tržnice nisu otvorene jer se čeka dozvola Nacionalnog stožera. Trebala bi stići danas.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije evidentirano je 95 osoba kojima je potvrđena  zaraza koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o četiri osobe više. Do sada je izliječeno 11 osoba, a dvije su preminule.

GRAD ZAGREB

"Evidentirano je devet novozaraženih", rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Kazao je i kako je 28 osoba u karanteni, a 4748 osoba u samoizolaciji.

"Devet policijskih službenika je pozitivno na koronavirus, a 57 ih je u izolaciji", rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako nemaju nijednog zaraženog u domovima za starije i nemočne. Napomenuo je kako su svi domovi u redu i statički.

Osvrnuo se i na činjenicu da se piše o njemu što je šef Stožera.

"Vidi, Boga ti! A tko bi trebao biti? Moja mama?", rekao je Bandić. Više o tome OVDJE.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata su tri nova slučaja zaraze. Riječ je o kontaktima s ranije oboljelima i svi su povezani s kninskom bolnicom. Od troje pozitivnih, jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice.

Do sada je u kninskoj bolnici 5 zdravstvenih djelatnika pozitivno na COVID-19, dok su 4 nezdravstvena djelatnika i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. U toj županiji je sada 48 oboljelih.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji još jedna osoba zaražena je koronavirusom. Potvrđeno je to iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu.

Riječ je o muškarcu srednjih godina iz Karlovca, koji je operiran u karlovačkoj bolnici jer je operacija bila nužna. Ispostavilo se da je pozitivan na koronavirus, a nakon operacije prebačen je u KB Dubrava u Zagrebu, javlja Radio Mrežnica.

Sad je ukupno 28 oboljelih. U posljednja 24 sata zabilježena su i dva kršenja samoizolacije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Nakon što protekla četiri dana nije bilo novozaraženih osoba koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, danas je tamo potvrđen jedan novi slučaj zaraze.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. Ukupan broj oboljelih sada je 32. Izliječenih je 7. Posljednje dvije oboljele osobe su bliski kontakti posljednjeg oboljelog, objavili su iz Varaždinskog stožera.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema posljednjim dostupnim informacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je i dalje 64, a svih 27 uzoraka koji su poslani u ponedjeljak na testiranje su negativni.

Prethodno su četiri osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split, a njihovo stanje je nepromijenjeno, jedna osoba je iz predostrožnosti poslana u kliniku za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagreb, a njegovo opće stanje je dobro.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da sedmi dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa na tom području. Dvoje je zaraženih koronavirusom u toj županiji.

SISAČKO-MOSLOVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslovačkoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, javlja Sisak portal.

Djelatnica je Financijske agencije u Sisku gdje su tri dokazano oboljele osobe i zbog toga je u tijeku proširena epidemiološka obrada zbog utvrđivanja međusobne povezanosti, izvora zaraze kao i poduzimanje svih mjera u sprječavanju daljnje propagacije ove bolesti.

Na tom području sada je 21 zaražena osoba, dvoje pacijenata je ozdravilo.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

U ovoj županiji nema novih zaraženih koronavirusom, javlja ePodravina. Ukupno je 19 oboljelih od koronavirusa.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Iz županijskog stožera civilne zaštite potvrdili su da u Primorsko-goranskoj županiji ne bilježe novozaražene osobe, piše Ri Portal.

Situacija je stabilna, potvrdili su. Za sada nema novih ozdravljenja, iako se očekuju u najskorije vrijeme.  

U toj županiji trenutno je evidentirano 47 osoba oboljelih.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Župan Blaženko Boban je kazao kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno 17 novooboljelih, a u karanteni na Duilovu se nalazi 22 osoba, od toga sedam stranaca.

"U stožeru smo dobili informaciju u ponedjeljak oko 12 sata kako ima naznaka simptoma u Domu za starije i nemoćne osobe. Jučer oko 17 sati su došli nalazi i utvrđeno je da je 10 korisnika pozitivno. Zatražio sam izvještaj ravnatelja i stručnih službi unutar doma da me kronološki izvjete o svemu što se događalo u posljednje vrijeme", rekao je Župan na press konferenciji.

Ravnatelj KBC-a Split, Julije Meštrović rekao je da većina korisnika ima blaže obilike bolesti, a samo dvoje umjerene.

Više o stanju u toj županiji pročitajte OVDJE.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Međimurske županije obavijestio je kako u Međimurju nema novozaraženih osoba virusom COVID-19, piše eMeđimurje.

Imali su 163 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, 50 utvrđenih kršenja samoizolacije, a 311 osoba zatečeno je u kontroli bez propusnica od 13. ožujka do danas.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 602 osobe, pod aktivnim nadzorom je 127 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 40 osoba od kojih je 35 negativno, 3 pozitivna te se čekaju rezultati za dva uzeta uzorka. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja, priopćili su iz Stožera.