Prijava

Vaša prijava

Hrvatska u najkritičnijoj fazi: U Zadarskoj županiji potvrđeno još 5 pozitivnih na koronavirus!

[]

U Hrvatskoj je zabilježeno 1495​ zaraženih koronavirusom, a 21 osoba je preminula. Iz Nacionalnog stožera naglasili su kako je Hrvatska ušla u najkritičniju fazu epidemije. Najveće žarište je trenutno Split gdje je u domu umirovljenika prema posljednjim informacijama 48 oboljelih.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o broju zaraženih na svojem području.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na području Šibensko-kninske županije u zadnja 24 sata registrirane su četiri osobe pozitivne na koronavirus, tako da se broj oboljelih u toj županiji popeo na 64, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Riječ je o dvije osobe koje su povezane s kninskom bolnicom, od kojih je jedna zdravstveni djelatnik kninske bolnice, a druga pacijentica s područja Grada Skradina.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 15 je novozaraženih osoba, od kojih 12 u domu u Pločama, dva kontakta obitelji njegovateljice u tom domu, kao i jedan korisnik doma u Dubrovniku, te je sad ukupan broj pozitivnih 85, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić rekao je kako je u Domu u Pločama novozaraženo 11 korisnika i vlasnica, a čeka se još rezultat za jednog korisnika i četiri djelatnika. Svi su još noćas evakuirani u dubrovačku bolnicu i studentski dom.

GRAD ZAGREB

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze, čime se ukupan broj zaraženih na području glavnog grada popeo na  393 osobe.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije ukupno je četvero zaraženih. "Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 626 osobe, pod aktivnim nadzorom je 130 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 63 osoba od kojih je 40 negativno, 4 pozitivna te se čekaju rezultati za 19 uzetih uzorka. Klinička slika zaražene osobe s područja općine Udbina nije promijenjena, odnosno klinička slika je srednje teška te se pacijent nalazi u izolacijskoj jedinici Opće bolnice Gospić. Ostale zaražene osobe su dobrog općeg stanja", rekli su iz Stožera.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 17 osoba pozitivno na koronavirus, od čega ih je sedmero korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, objavio je županijski Stožer. Među novooboljelima je i dvoje zdravstvenih djelatnika Doma za starije osobe.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom bilježi u subotu Zagrebačka županija u kojoj je dosad zaraza ukupno potvrđena kod 105 osoba od kojih je 14 izliječeno, a dvije su umrle.

Iz županije navode kako su tri nova slučaja potvrđena na području Samobora, gdje je sada ukupno šestero zaraženih, te jedan u Zaprešiću s čijeg je područja sada 24 oboljelih. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri u subotu nema novooboljelih od koronavirusa - od ukupno ispitanih 46 uzoraka brisa svi su negativni, no jedna je osoba iz Istre, koja je u četvrtak doputovala iz Austrije, pozitivna na COVID-19, a njoj je bris uzet na graničnom prijelazu Bregana, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Ni u toj županiji u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, a 103 osobe ukupno su pozitivne na Covid-19. Među njima je 28 osoba hospitalizirano, tri su osobe na respiratoru i četvero je izliječenih.

ZADARSKA ŽUPANIJA 

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da je tijekom današnjeg dana stiglo još 5 nalaza osoba pozitivnih na koronavirus pa se broj zaraženih u Zadarskoj županiji popeo na 72. Riječ je o kontaktima s Ortopedskom bolnicom u Biogradu na moru.

U ovome trenutku u  samoizolaciji je 857 osoba, a nadzor je završio nad 1416 osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih od COVID-19 na području Vukovarsko-srijemske županije,a ukupno oboljelih osoba  je 32. U protekla 24 sata testirano je 51 osoba, sveukupno dosad na području županije 450. U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 510 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bilo je 4 prijave o kršenju samoizolacije dvije prijave su potvrđene kao opravdane. 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar dosad je na koronavirus pozitivno testirano devet osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da deseti dan zaredom nema pozitivnih na koronavirus. Oboljelih je i nadalje dvoje.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježene su tri novooboljele osobe od COVID-19 i sada ih je ukupno 96, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Čekaju se nalazi za još 52 osobe, od kojih je 26 u samoizolaciji u svojim kućama. Ukupno je dosad testirano 590 osoba. 

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Jučer su oboljele dvije osobe od koronavirusa, tako da je u Koprivničko-križevačkoj županiji ukupna brojka zaraženih 23, rekao je načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je njih pet. Time je ukupan broj oboljelih i dalje 32, a ozdravilo je ukupno 12 osoba, piše ePodravina.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na novi koronavirus covid-19, piše SB Online.

Sve o situaciji s koronavirusom iz minute u minutu pratite OVDJE