Prijava

Vaša prijava

U Splitu 14 novooboljelih: Danas moguće ukidanje karantene u dijelovima Udbine!

[]

U Hrvatskoj je 1600 osoba oboljelih od koronavirusa, a preminule su 23.

Županijski stožeri objavljuju kakvo je u nedjelju stanje s novooboljelima. 

Sve o koronavirusu iz minute u minutu pratite OVDJE

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih pa je ukupan broj zaraženih 32, a ozdravilo je 12 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. 

 Trenutno se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 19 osoba, a jedna je i dalje na liječenju u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima sedmero novozaraženih koronavirusom, od kojih je petero korisnika Doma za starije i nemoćne u Pločama, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Dvanaestero djelatnika Doma za starije u Dubrovniku negativno je na koronavirus.

''Dobili smo sve rezultate iz Doma za starije u Pločama. Svih 18 osoba je pozitivno na koronavirus. U Domu za starije u Dubrovniku uzeti su jučer brisevi svih korisnika i djelatnika. Na sreću, dosad pristigli rezultati djelatnika, svih 12, su negativni'', rekao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus, a ukupan broj zaraženih  porastao je na 327 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Splita je sedmero novooboljelih, dvoje iz Vrgorca te po jedna osoba iz Makarske, Omiša, Solina, Otoka i Segeta. Među novooboljelima nema zdravstvenih djelatnika, a sedam je osoba iz samoizolacije.

Ukupno je hospitalizirano 85 osoba od kojih se osam nalazi na respiratoru, i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije te po jedna iz Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. 

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Na području Međimurske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, sva testiranja su negativna, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer za civilnu zaštitu.

Od početka globalne pandemije koronavirusa, u Međimurju je zabilježeno 7 zaraženih osoba, od kojih su dvije ozdravile, četiri su unutar jedne obitelji, a sedma zaražena osoba radi na području susjedne županije. 

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije i dalje nema novooboljelih od koronavirusa, 11. dan zaredom, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji u nedjelju je zaraza koronavirusom potvrđena kod novih pet osoba, ukupno je 110 oboljelih, 15 ih je izliječeno, a dvije osobe su umrle.

 Najviše zaraženih i dalje je na području Velike Gorice (32) i Zaprešića (24), slijede Sveta Nedelja (16), Dugo Selo (14), Ivanić Grad (11), Samobor (7), Sveti Ivan Zelina (4) te Vrbovec i Jastrebarsko s po jednim oboljelim.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirane su dvije novozaražene osobe, čime se broj oboljelih povećao na 34, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata obavljeno je 48 testiranja pa je od početka epidemije do danas testirano ukupno 498 osoba, u samoizolaciji je 476 osoba, a utvrđeno je da je u posljednja 24 sata jedna osoba prekršila mjeru samoizolacije.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Osječko-baranjska županija za Uskrs ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, s obzirom na to da se negativnima pokazalo svih 77 uzoraka koji su poslani na testiranje pa je broj oboljelih u županiji ostao na 103. 

 Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata ukupno testirano 105 uzoraka, 77 s područja ove županije, a 28 iz Vukovarske-srijemske.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na današnji dan još su tri osobe s područja Šibensko-kninske županije pozitivne na Covid-19. Riječ je o pacijentima iz OVB „Hrvatski ponos“ Knin, jedan je iz Knina, drugi s područja općine Biskupija a treći s područja općine Primošten. Za sada je 12 pacijenata iz kninske bolnice pozitivno na koronavirus.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna na respiratoru i njihovo stanje je stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Temeljem provedenog epidemiološkog nadzora, zbog kontakta sa zdravstvenom djelatnicom Opće bolnice Šibensko-kninske županije pozitivnom na koronavirus, od danas je pod mjerama zdravstvenog nadzora šestero djelatnika šibenske bolnice i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

S obzirom na to da je načelniku Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije određena mjera samoizolacije, funkciju rukovođenja tožerom preuzima župan Goran Pauk.

SLAVONSKO-BRODSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih  od Covida-19, a u toj je županiji do sada zabilježeno ukupno 19 zaraženih koronavirusom, dodaju iz Stožera.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri u nedjelju i dalje nema novooboljelih od koronavirusa, a od ukupno 52 uzoraka brisa svi su negativni. Još osam pacijenata u pulskoj bolnici je izliječeno od Covida-19.  

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su četiri novooboljela od koronavirusa, čime je broj zaraženih dosegnuo sto, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od četiri novoevidentirane osobe, dvije su iz Krapine, jedna iz Đurmanca i jedna iz Stubičkih Toplica. Rezultate testiranja čeka još 10 osoba, od kojih je 6 u kućnoj samoizolaciji. Dosad je provedeno 618 testiranja.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, od subote nema novih pozitivnih nalaza tako da je ukupan broj zaraženih koronavirusom na području Zadarske županije i dalje 72.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji novih je 7 zaraženih koronavirusom. Do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 647 osoba, pod aktivnim nadzorom je 150 osoba. Izliječena je jedna osoba.

Proglašena je karantena za područje općine Udbina, a danas tijekom dana je moguće ukidanje karantene u nekim zaseocima koji nisu imali oboljele. Opskrbu hranom, lijekovima i svim potrebnim preuzima Stožer i sve će se provoditi prema njihovim naputcima. Karantena se ukida 14 dana nakon što se ustanovi posljednji oboljeli.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je u nedjelju da od jučer imaju još dvije novooboljele osobe od koronavirusa - jedna je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu, a druga bliski kontakt već oboljele osobe koja je bila u samoizolaciji.

Broj zaraženih u Karlovačkoj županiji tako se popeo na 27, jedan je pacijent umro, a jedan ozdravio.

 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA 

U ovoj županiji ni danas nema novooboljelih od koronavirusa, javili su na Facebooku.

Jučer su u Općoj bolnici Bjelovar testirane dvije osobe. Jedan nalaz je negativan, a drugi se očekuje tijekom dana.

Za sada je u Općoj bolnici Bjelovar na koronavirus pozitivno 9 osoba, osam njih je s područja te županije, a jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a trenutno se liječi u samoizolaciji u Garešnici.