Prijava

Vaša prijava

Većina županija bez ili s malim brojim novih zaraženih: 'Izdržimo da bismo preživjeli'

[]

Nacionalni stožer civilne zaštite će na redovnoj konferenciji u 14 sati objaviti najnovije informacije o broju i stanju zaraženih koronavirusom, a županijski stožeri već su počeli izlaziti sa svojim podacima. Nažalost, u Splitu je sinoć preminulo dvoje štićenika Doma za starije.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji ni danas nema novozaraženih koronavirusom, što je 12. dan zaredom.

"Svako veliko putovanje počinje malim korakom, a iza nas je već 12 koraka ili 12 dana zaredom kako na području Virovitičko-podravske županije nemamo pozitivnih na bolest COVID 19. Svi do sada, u tih 12 dana, testirani uzorci na koronavirus, bili su negativni. Iako vam želimo da budete "virusno negativni", želimo vam da budite "duhom pozitivni" poštujući epidemiološke i sigurnosne mjere. Dvoje oboljelih od bolesti COVID 19 su i nadalje u 28-dnevnoj kućnoj samoizolaciji, koja im se polako primiče kraju, a više niti nemaju simptome ove bolesti. Izdržimo da bi živjeli #ostanidoma", objavio je tamošnji Stožer.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Stožer Brodsko-posavske županije objavio je da u posljednja 72 sata nemaju novooboljelih.

Podsjetimo, prema podacima objavljenim u nedjelju, u Hrvatskoj je zabilježeno 66 novih slučajeva zaraze te je ukupno oboljelo točno 1600 osoba. Od posljedica zaraze preminulo je još dvoje ljudi u Zagrebu, ukupno 23 osobe u cijeloj zemlji.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Ni u Međimurskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Novooboljelih od Covida-19 nema ni u Istri. Ukupno je ispitano 12 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Jedna osoba je izliječena, što čini ukupno 31 izliječenih od koronavirusa u toj županiji, izvijestio je Stožer.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u odnosu na nedjelju. U toj županiji dosad je 101 osoba pozitivna na virus.

ZADARSKA ŽUPANIJA

"Na našem području nema novih zaraženih osoba koronavirusom, tako da je broj pozitivnih osoba i dalje 72. Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice nalazi se 8 osoba od kojih su dvije na respiratoru. Tijekom današnjeg dana očekujemo rezultate uzoraka poslanih na analizu.

U protekla 24 sata policijski službenici  PU zadarske nisu zabilježili niti jedno kršenje mjera samoizolacije, a  u odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 20 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli, a da pri  tome nisu imale valjane propusnice", priopćio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Ni u toj županiji u posljednja 24 sata nema novih zaraženih. Testirano je pet osoba i svi su nalazi negativni.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Na području Vukovarsko-srijemske županije jedna je novooboljela osoba, a ukupan broj je 35 oboljelih.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Dvije su novozaražene osobe u odnosu na nedjelju. Jedna od njih je iz iste obitelji u kojoj je u nedjelju evidentirana osoba pozitivna na koronavirus.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Od 69 testiranih dvoje je novopozitivnih, a jedna od to dvoje je medicinska sestra.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nisu zabilježene nove zaraze koronavirusom, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda župana.

"Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka u 11 sati evidentirano je 110 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom što znači da u posljednja 24 sata nema novooboljelih", stoji u priopćenju.

Dodaje se da je do sada je izliječeno 15 osoba, a da su na području te županije i dalje od zaraze koronavirusom umrle dvije osobe.

GRAD ZAGREB

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je u ponedjeljak kako je u posljednjih 24 sata evidentirano 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 408.

Policijska uprava zagrebačka također je evidentirala četiri kršitelja izolacije, no unatoč tome što je za vikend bilo lijepo vrijeme i što je puno građano bilo vani, nije bilo kršenja odluke o okupljanju u velikom broju.

Policija je kroz vikend evidentirala pekaru i kafić na Trešnjevci koji su radili, ali nisu smjeli. U samoj PU zagrebačkoj je 11 zaraženih koronavirusom, a 50 policajaca je u samoizolaciji.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 sata nisu zabilježeni novi slučajevi oboljenja COVID-19 infekcijom te kako su svi pristigli epidemiološki nalazi kontakata osoba kojima je ranije utvrđena COVID-19 infekcija negativni, izvijestili su iz županije.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na području Šibensko-kninske županije u zadnja 24 sata registrirana je još jedna osoba pozitivna na koronavirus, tako da se s današnjim danom broj oboljelih u županiji popeo na 68.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji šest je novih pozitivnih nalaza na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Svih šest osoba je vezano uz dom za starije i nemoćne i radi se o petero štićenika i jednoj djelatnici doma.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Već 13 dana u toj županiji nema novih pozitivnih osoba na koronavirus. Sa samo tri potvrđena slučaja Požeško-slavonska županija danima je na začelju u Hrvatskoj.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je kako u posljednja 24 sata nemaju novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Situacija u domovima umirovljenika u Sisku i Petrinji je pod nadzorom. U Domu umirovljenika Petrinja niti jedan korisnik nema povišenu tjelesnu temperaturu, a u domu umirovljenika u Sisku imamo tri subfebrilna korisnika, a subfebrilitet je vezan uglavnom uz njihovu primarnu bolest. U domovima umirovljenika u Petrinji i Sisku nemamo oboljelih od zarazne bolesti COVID-19", rekli su iz Stožera.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

U KBC-u Split sinoć je preminulo dvoje štićenika iz Doma za starije u Splitu. Broj novovoljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata je devet.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je njih četiri. Time je ukupan broj oboljelih i dalje 32, a ozdravilo je ukupno 16 osoba.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

"Prema danas pristiglim podacima na području Karlovačke županije nema novooboljelih osoba virusom COVID-19. Ukupno je na području Karlovačke županije 28 osoba oboljelo, od čega ih je 5 hospitalizirano u Općoj bolnici Karlovac, 15 ih j na kućnom liječenju, a dvoje u Infektivnoj klinici u Zagrebu. Izliječene su 4 osobe, a čeka se nalaz za još jednog bolesnika koji bi trebao biti izliječen. Jedna je osoba ranije preminula.

Policijski službenici PU karlovačke obavljali su kontrolu kršenja mjera samoizolacije. Trenutno je u Karlovačkoj županiji 426 osoba s određenim mjerama samoizolacije. Tijekom jučerašnjeg dana (Uskrs) nije bilo prijava kršenja samoizolacije, dok je ukupno dosadašnje postupanje policijskijh djelatnika prema prijavama bilo u 102 slučaja, pri čemu su utvrđena 72 kršenja mjera samoizolacije. Policijski djelatnici također kontroliraju propusnice za kretanje pri čemu je evidentirano 180 kršenja ove mjere, a jučer ta brojka iznosi 24. Ukupno je izvršena provjera 2123 propusnice, a samo jučer 143", priopćio je Stožer. 


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU