Prijava

Vaša prijava

Najnoviji podaci: Šest novooboljelih u Zagrebu, u 11 županija nema novozaraženih!

['bolest', 'zaraza', 'Stožer', 'županije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je 1881 ljudi zaraženo koronavirusom, objavio je to u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite RH. U 24 sata imamo 10 novooboljelih, što je najmanje u zadnjih više od mjesec dana. Dobre su vijesti i da u 24 sata nije bilo preminulih.

Ukupno je 47 osoba preminulo od koronavirusa, dok je izliječen 771 pacijent. 

Županijski stožeri objavljuju najnovije podatke o stanju s koronavirusom na svojim područjima.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

"Imamo situaciju da od 45 testiranih osoba nemamo nijednog pozitivnog. To je dobro i potvrđuje stabilno stanje u županiji," izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije oko koronavirusa, piše Dubrovački dnevnik.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji potvrđene su dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti Covid-19, obje s područja grada Siska, piše Sisak portal.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

"U protekla 24 sata na području Varaždinske županije potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom, ali i 3 slučaja oporavka. Time je ukupan broj oboljelih porastao na 34, a ozdravilo je njih 27. Na liječenju u varaždinskoj bolnici nalazi se 6 osoba, a jedna se liječi u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu", rekao je to na konferenciji za medije Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, piše Varaždinski.hr.

"Radi se o starijoj ženskoj osobi koja nije bila pod mjerom samoizolacije, a zbog povišene temperature i respiratornih problema upućena je na testiranje koje je pokazalo da je pozitivna na COVID-19. Posljednje oboljela ima lošu kliničku sliku, ali trenutno nije na respiratoru", rekao je o posljednjoj zaraženoj osobi.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je jučer testirano 199 osoba. Pozitivnih je 16. Šest novopozitivnih i 10 ponovo testiranih.

Ukupno je 450 zaraženih.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Peti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U proteklih 12 dana na području Županije zabilježen je samo jedan slučaj oboljenja.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Na području Vukovarsko-srijemske županje već sedmi dan nema novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas, 21.04.2020. do 11.00 sati evidentirane su 124 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su dvije osobe više izliječene.Tako su do sada ukupno izliječene 23 osobe, a tri su preminule.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 220 osoba od kojih je 193 negativno, 21 pozitivan te se čekaju rezultati za 6 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Tri su novooboljele osobe na području Krapinsko-zagorske županije, piše Zagorje.com

To znači da je ukupno 125 zabilježenih slučajeva u KZŽ, od čega je 119 aktivnih. Dosad je uzeto 1110 briseva.

Sa sutrašnjim danom u toj županiji će biti preko 30 osoba kojima je taj rok prošao, što znači da će se smatrati ozdravljenima, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek.

ZADARSKA ŽUPANIJA

"Na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu", objavili su iz Zadarske županije.

U Općoj bolnici Zadar liječi se šest osoba, a u biogradskoj bolnici sedam lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru. Aktivan nadzor provodi se nad 426 građana, a istekao je za 2097 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije nastavlja se trend usporenog linearnog rasta broja oboljelih. Tijekom 24 sata jedna je osoba novooboljela, a riječ je o osobi koja je bila u samoizolaciji i zbog dobrog općeg stanja nije bilo potrebe za hospitalizacijom. U protekla 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 56 osoba s područja Osječko-baranjske županije.

Ukupan broj do sada zaraženih koronavirusom na području te županije iznosi 111. I dalje je od toga pet medicinskih djelatnika, a još uvijek se samo jedan medicinski djelatnik nalazi u samoizolaciji. Bilježe i jednu novoizliječenu osobu u odnosu na jučer, a u KBC Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 165 obrađenih testova još je 5 osoba zaraženo koronavirusom, iz Splita 2 i Makarske 3.

"Među novooboljelim osobama 3 su zdravstvena djelatnika i to 2 iz doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj te 1 magistrica farmacije. Dvije osobe su iz samoizolacije. Ukupno je 98 osoba hospitalizirano", izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Na respiratoru se nalazi sedam osoba, 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko kninske županije.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Već deveti dan zaredom nema zaraženih koronavirusom u Karlovačkoj županiji što pokazuje da je epidemiološka situacija na zavidnoj razini kao i da se građani u najvećem broju pridržavaju svih mjera i uputa koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, piše KAportal.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Nakon što tri dana zaredom nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Šibensko-kninske županije, danas je jedan novi zabilježen na području Drniša, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 21. dan bez novooboljelih osoba,  u samoizolaciji se trenutno nalazi 236 osoba. Ukupno je testirano 175 osoba, te je trenutno 31 uzorak poslan na analizu. Na području županije i dalje su potvrđene samo tri oboljele osobe. Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

"Primorsko-goranska županija u posljednja 24 sata ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Obje zaražene osobe su bile u samoizolaciji i pod nadzorom epidemiologa. Radi se o kontaktima osoba koje su se zarazile u inozemstvu.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije, 22. dan zaredom, nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata, testirano je 11 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je ukupno testirano 249 osoba, od čega je nalaz za njih 247 bio negativan. Dvoje pozitivnih supružnika, nemaju simptome koronavirusa. Ponovno su testirani, i ako rezultati budu negativni, oni će se moći vratiti normalnim životnim aktivnostima.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Istra je i danas bez novozaraženih koronavirusom. Ispitano je 55 uzoraka brisa i svi su negativni.

Izliječene su četiri osobe, što čini ukupno 66 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 30 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Općoj bolnici Bjelovar u protekla 24 sata testirano je 30 osoba na koronavirus i za svih 30 osoba nalazi su negativni te nema novooboljelih.

Tako je na području Bjelovarsko-bilogorske županije do sada potvrđeno 10 oboljelih osoba od koronavirusa od kojih je 4 njih izliječeno.

U samoizolaciji na području te županije nalazi se 306 osoba, a Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska u posljednjih 24 sata zabilježila je samo 1 kršenje mjera samoizolacije. Do sada su djelatnici županijske Policijske uprave izvršili kontrolu mjera samoizolacije 2558 puta.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurje ni sedmi dan nema novozaraženih osoba koronavirusom. Testirano  je ukupno 259 osoba. U ovom trenutku od ukupno 8 oboljelih osoba, četiri su ozdravile,  a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja.


Obilježavanje Dana planeta Zemlje - Pokaži to fotografijom iz svog doma

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana