Prijava

Vaša prijava

Županijski stožeri: U 16 županija nema korone, mali broj novih slučajeva zaraze

['koronavirus']

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati objavit će nove podatke o koronavirusu. U ponedjeljak je potvrđeno ukupno 2039 osoba zaraženih koronavirusom, a 1166 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo pedeset i devet osoba. 

Kao i svaki dan dosad, županijski stožeri objavljuju podatke po županijama.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Od 32 pacijenta s područja Sisačko-moslavačke županije, ozdravila je još jedna pacijentica, što znači kako je ukupno 18 ozdravljenih pacijenata  te 14 pozitivnih pacijenata. 

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.  

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata nema novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji, rekao je načelnik Županijskog stožera Anđelko Ferek-Jambrek. U zadnja 24 sata uzeto je 35 briseva i nema pozitivnih nalaza.

''Nažalost, preminula je jedna osoba s područja Pregrade. Riječ je o ženskoj osobi koja je 34. godište. Izražavamo sućut obitelji preminule'', istaknuo je Ferek-Jambrek, prenosi Zagorje.com.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina rekao je da je preminula bila u bolnici od 9. do 22. travnja, a taj dan je preseljena u Kliniku dr. Fran Mihaljević. Rekao je kako je bila kronični bolesnik.

Dosada su ozdravile 52 osobe, dvije su preminule i 84 su aktivna slučaja.

Uzeto je ukupno 1467 briseva i još se čeka nalaz za dvije osobe.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Preminule su dvije osobe iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici koje su bile zaražene koronavirusom, priopćio je u utorak Županijski stožer civilne zaštite. Broj umrlih, tako, u samo dva dana u toj se županiji popeo na tri. U ponedjeljak rano ujutro, naime, u koprivničkoj bolnici preminula je 82-godišnja žena.

Sve tri osobe preminule su u Općoj bolnici u Koprivnici. Od jučer su i tri novozaražene osobe, sve tri iz Doma za starije u Koprivnici.

Ukupno je dosad 68 oboljelih u županiji.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću KBC-a Split tijekom poslijepodneva preminule su dvije osobe.

Preminula ženska osoba stara 80 godina bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Druga preminula osoba je muškarac star 59 godina ( nije bio korisnik doma). Obje osobe su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 167 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe zaražene koronavirusom i to iz Splita 2 i Solina 1. Do sada je izliječeno 196 osoba. Nitko od novooboljelih osoba nije korisnik niti djelatnik domova za starije i nemoćne osobe. Među novooboljelim osobama dvije su zdravstvene djelatnice (medicinske sestre KBC-a Split ) dok je jedna osoba iz samoizolacije.

104 osobe su hospitalizirane. 9 osoba nalazi se na respiratoru i to 7 i Splitsko dalmatinske županije i 2 iz Šibensko kninske županije.

84 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 6 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 474 slučaja zaraze koronavirusom.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji deseti dan nema novozaraženih, odnosno među 71 uzorkom poslanim na analizu u ponedjeljak nije zabilježen nijedan novi slučaj. Također, izliječeno je još 11 osoba te ih je ukupno 52.

Među poslanim uzorcima u ponedjeljak bili su i oni djelatnika timova u smjenama koji se trebaju vratiti na posao u Domu za starije Domus Christi iz Dubrovnika, Domu za starije i teško bolesne osobe Majka Marija Petković iz Blata te Domu za starije Korčula. Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu.

Ukupno je 375 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su dva nova slučaja kršenje te mjere. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 24 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

GRAD ZAGREB

U posljednja 24 sata u Zagrebu je potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom. Testirana je 191 osoba.

Zasad je 299 pacijenata izliječeno. 

Policija je potvrdila da je osam osoba prekršilo samoizolaciju. Inače, na području Zagreba je na snazi 1961 mjera samoizolacije.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampara Zvonimir Šostar najavio je kako će se na toj lokaciji, prvoj u Hrvatskoj, pokrenuti serološko testiranje čim ''stigne odluka''.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 39. U najistočnijoj hrvatskoj županiji ovo je 14 dan bez novih oboljelih. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata 1 je osoba izliječena iz Vinkovaca tako da je ukupan broj izliječenih na području županije narastao na 11.

U protekla 24 sata testirano je 47 osoba na području Vukovarsko-srijemske županije dok se u samoizolaciji nalazi 270 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 4 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30..

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagreb trenutno se liječe tri osobe s našeg područja. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a time ukupno do sada 1258 osoba. U mjeri samoizolacije i dalje se nalazi preko 1100 osoba, a od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježena su 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 30 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je u utorak da je u protekla 24 sata zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do utorka do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, još tri osobe su izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 50 osoba, a tri su umrle. 

Stožer građane poziva da poštuju epidemiološke upute te da svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 28. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 262 osobe, 33 uzorka su poslana na analizu, te je ukupno testirano 346 osoba, izvijestili su iz županije.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježena je jedna novopozitivna osoba od 105 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Ukupno je na području naše županije 117 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 67 izliječeno. Novopozitivna osoba na koronavirus je iz Koške i nije kontakt do sada poznate oboljele osobe. Epidemiolozi u razgovoru s novooboljelom osobom istražuju gdje se i kada zarazila te njene kontakte stavljaju u samoizolaciju. Danas je na području naše županije u samoizolaciji 89 osoba, a pet su od njih novi kontakti.

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika. U Općoj županijskoj bolnici Našice nema niti jednog oboljelog medicinskog djelatnika, a u njihovoj je evidenciji i dalje samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Na liječenju u KBC Osijek i dalje se nalazi 17 osoba, ni jedna od njih nije u Respiracijskom centru i posljednjih deset dana nema preminulih osoba zaraženih koronavirusom.

Iz KBC Osijek potvrđuju još dvije novoizliječene osobe, pa je broj izliječenih na našem području 67, od kojih 64 u evidenciji KBC Osijek, a tri u evidenciji našičke bolnice.

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom posljednja 24 sata nije zaprimila niti jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.657 provjera i sve osobe koje su ulazile u županiju ili su ju napuštale imale su valjanu propusnicu.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Već jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih u Istri, a iz županijskog Stožera civilne zaštite još su jednom upozorili da su ključne protupidemijske mjere - zabrana okupljanja, socijalna distance i pojačana higijena - i dalje na snazi.

Unutar 24 sata ispitano je 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, a trenutno je na ispitivanju devet uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

Ukupno su u Istri izliječene 82 osobe koje su bile pozitivne na covid-19 te je trenutno samo još jedan pacijent hospitaliziran u pulskoj bolnici. 

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U ovoj županiji deseti dan za redom nema novooboljelih osoba.

U posljednja 24 h uzeto je dodatnih 5 uzorka. Pristigla su 3 negativna rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 307 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 136 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 95 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom utvrđeno je jedno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije.

Nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata utvrđeno je jedno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da punih 14 dana u Međimurju nema oboljelih od koronavirusa, a ozdravila je još jedna osoba, piše eMeđimurje.

"Imamo šest ozdravljenih osoba i dvije oboljele i jedna smo od sredina koja ima više ozdravljenih, njih čak 75%",  rekao je i dodao je da je trenutno oboljela jedna muška i jedna ženska osoba. Obavljeno je 30 testiranja u proteklih 24 sata, rekao je župan.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije ni jutros nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje  85. S današnjim danom izliječeno je 39 od kojih najviše  sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu nalazi se 5 osoba , a u bolnici u Biogradu na liječenju je troje  lakših  pacijenta . Nitko nije na respiratoru.

 Aktivni nadzor provodi se nad 483 osoba, a istekao je za 2363 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg dana kontrolu ustanova: Dom sveta Marta, Obiteljski dom Marina i Obiteljski dom Gorica te ni  u jednom od domova nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 217 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je  evidentirano 1  kršenje propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirana je 21 osoba koje je  pristupila  policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri  tome nije imala valjanu propusnicu.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Primorsko-goranska županija već sedmi dan za redom nema novooboljelih slučajeva od zaraze COVID-19. 

U Rijeci tako trenutno imamo izjednačeni broj oboljelih i ozdravljenih osoba, a to je 35.

Gorski kotar i otoci i dalje su smatrani korona free zonama bez ijedne zaražene osobe do sad.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Dvanaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. s današnjim danom još 2 osobe su izliječene. 

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije opetovano poziva i apelira na sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike Brodsko-posavske županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama, da se propisanih odluka, mjera Nacionalnog stožera CZ kao i preporuka HZJZ pridržavaju s ciljem sprečavanja daljenjeg širenja zaraze i što skorijeg povratka u normalno funkcioniranje društvene zajednice.

ŠIBENSKO-KINSKA ŽUPANIJA

Na području županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 38 osoba.

Od ukupnog broja oboljelih 28 osoba je s područja Općine Murter-Kornati, od kojih je  ozdravilo 18 osoba. Tri osobe s područja Općine Tisno i sve su ozdravile. Pet s područja Grada Vodica od kojih su 3 ozdravile. S područja Grada Šibenika oboljelo je 11 osoba od kojih je 5 ozdravilo. Osam osoba s područja Grada Drniša od kojih je 5 ozdravilo. Dvije osobe s područja Grada Skradina od kojih je jedna ozdravila. S područja Grada Knina oboljelo je 16 osoba, a tri su ozdravile. Na području Općine Promina 4 osobe su oboljele od kojih su dvije s prebivalištem i izloženošću u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pet je osoba oboljelo s područja Općine Biskupija i po jedna osoba s područja općina Kijevo, Primošten, Ervenik i Ružić.

Od početka epidemije do danas na Odjelu infektologije šibenske bolnice bilo je na liječenju 28 pacijenata. Trenutno je na Odjelu infektologije hospitalizirano 3 pacijenata od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U šibenskoj bolnici imali smo jedan smrtni slučaj od COVID-19, pacijent star 91 godinu s Murtera, kronični bolesnik. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1298 uzoraka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 57 kontakt s oboljelim od COVID-19. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da je 1 osoba kršila izrečenu mjeru.   

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Trinaesti dan za redom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih s Covid-19.

Jučer je u bjelovarskoj Općoj bolnici testirano 20 osoba i za njih 18 stigli su nalazi i svih 18 su negativni, dok se za 2 osobe nalazi još očekuju. Također, još jedna osoba je ozdravila tako da je s današnjim danom na području Bjelovarsko-bilogorske županije troje zaraženih.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 337, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Policijski djelatnici do sada su izvršili provjeru mjera samoizolacije 3111 puta.

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je na dnu ljestvice hrvatskih županija po broju zaraženih koronavirusom, a pridržavanjem svih propisanih mjera učinimo da tako ostane i dalje.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Od jučer nema novih slučajeva infekcije kornavirusom u Karlovačkoj županiji, barem onih koje bilježi Stožer civilne zaštite.

Podsjetimo, jučer je jedna od 30 testiranih osoba bila pozitivna, no ona je i otprije bila u samoizolaciji tako da iz tog izvora ne bi trebalo biti bojazni od daljenjeg širenja virusa na širem karlovačkom području.

Od početka epidemije Karlovačka županija bilježi 30 slučajeva dok je jedna osoba iz Karlovca preminula.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Već sedmi dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije, nema novooboljelih, odnosno pozitivnih na korona virus.

U posljednja 24 sata, testirane su tri osobe. Njihovi rezultati bili su negativni. I nadalje na našem području imamo šestero zaraženih od korona virusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju. Od početka trajanja korona virusa, na području VPŽ jedna osoba se oporavila i ozdravila od bolesti COVID 19.

Na području Virovitičko-podravske županije, ukupno je testirano 455 osoba. Osim toga, djelatnici policije, obišli su adrese 45 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije. Jedna od njih nije bila kod kuće kršeći mjeru.