Prijava

Vaša prijava

Novi slučajevi koronavirusa u šest županija! Još troje mrtvih

[]

U utorak je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 2047 osoba zaraženih koronavirusom, a 1232 osobe su ozdravile. Dosad su preminule 63 osobe. 

Županije objavljuju nove podatke o zaraženima. 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a ukupno je 74 oboljelih Covidom-19, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite.

„Sada na području županije imamo 63 osobe koje su ozdravile, a trenutni broj aktivnih osoba s Covidom-19 je 74. Ukupno je dosad uzeto 1.506 uzoraka”, rekao je načelnik Županijskog stožera CZ Anđelko Ferek-Jambrek.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, odnosno ukupno njih 112, objavio je stožer. Jedna od zaraženih osoba je medicinska sestra u OB Dubrovnik koja je posljednji put na poslu bila 19. travnja, a epidemiološka obrada je u tijeku.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze, objavio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije.

Ukupno je dosad 120 osoba potvrđeno pozitivno na koronavirus. Sedam je novih ozdravljenih od koronavirusa, a dosad su ozdravile 74 osobe s tog područja. Među novooboljelima je i jedan zdravstveni djelatnika, priopćio je Stožer.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Na području županije tri su osobe preminule i tri su još zaražene koronavirusom. Svi novooboljeli su s područja grada Splita. Dvoje novooboljelih su djelatnici KBC-a Split, a riječ je o dvjema medicinskim sestrama.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučajb zaraze, a dosad je evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području županije, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Riječ je o dvije osobe s područja Općine Biskupija koje su kontakt s prethodno oboljelom osobom povezano uz kninsku bolnicu i jednoj osobi s područja Grada Drniša, također kontakt s prethodno oboljelom osobom. S današnjim danom, od početka epidemije, na području županije broj zaraženih osoba je 89 od kojih je oporavljenih 41.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Ova županija bilježi 29. dan bez novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. Od 22. travnja u županiji nije bilo potvrđenih novih slučajeva zaraze.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Karlovačka županija nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer. U utorak je na koronavirus testirano 30 ljudi i svi nalazi su pristigli negativni.

Iz Stožera Karlovačke županije ističu da sve na vrijeme poduzete sigurnosne mjere u zdravstvenim ustanovama pokazuju svoje dobre rezultate. Nema niti jednog zaraženog zdravstvenog djelatnika.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba. U posljednja 24 sata uzeta su dva dodatna uzorka. Pristigla su dva negativna rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja pet uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, kažu u županijskom Stožeru.

Osmi je to dan bez novozaraženih na ovom području, a broj izliječenih i onih koji su još uvijek pozitivni i dalje je izjednačen i iznosi 35 naspram 35.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Trinaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Do sada je ukupan broj izlječenih osoba na području županije 5.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije ni jutros nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje  85. S današnjim danom izliječena je  41 osoba, a  najviše  sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje  pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu . Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor provodi se nad 319 osoba, a istekao je za 2379 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana  kontrolu ustanova: Obiteljski dom Kaštelanac i Obiteljski dom Rabra  te ni  u jednom od domova nisu uočeni propusti i nedostaci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata pozitivna je jedna osoba na COVID-19, iz Nuštra te je ukupno 40 oboljelih osoba, izvijestio je Stožer.
 
Novozaražena osoba je bila u samoizolaciji i kontakt je već ranije oboljele osobe.
 
Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.
 
U protekla 24 sata nema novih izliječenih osoba, te ukupan broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 11.

ISTARSKA ŽUPANIJA

z Stožera civilne zaštite Istarske županije obavještavaju da je unutar 24 sata ispitano 44 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 25 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).   

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih od koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije, javili su iz Stožera civilne zaštite. To je već osmi dan zaredom. U posljednja 24 sata, testirane su ukupno 23 osobe. Među njima nema pozitivnih na COVID 19. Do sada je na području Virovitičko-podravske županije, ukupno testirano 478 osoba. I nadalje na imaju šestero zaraženih od koronavirusa. 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirane su 34 osobe i svih 34 nalaza je negativno. Tako sada na području županije već 14 dana za redom nema novozaraženih COVIDOM 19. Od početka pandemije na području županije bilo je zabilježeno 10 oboljelih, od kojih je u međuvremenu 7 ozdravilo, objavila je ova županija.

 

Sve o koronavirusu iz minute u minutu čitajte OVDJE