Prijava

Vaša prijava

U Splitu od koronavirusa preminulo 5 osoba! Tri su bile korisnice Domova za starije

['Hrvatska', 'bolest', 'zaraza', 'virus', 'podaci', 'županije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj su u srijedu potvrđena 2076 slučaja koronavirusa. Izliječeno je 1348 osoba, a preminulo je 69. 

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je registrirano 14 novih slučajeva koronavirusa. 

Dosad je obavljeno ukupno 36.221 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 14.502 ljudi.

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija sa novooboljelima. 

Sve vijesti o koronavirusu možete pratiti iz minutu u minutu.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Još su četiri osobe ozdravile i trenutno je na području ove županije šest aktivnih slučajeva.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

"Obavještavamo javnost kako je svih 17 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije tijekom jučerašnjeg dana negativno. U koprivničkoj Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" preminula je osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet. Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 69 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom, dok je od COVID-19 infekcije izliječeno 18 osoba", izvijestio je Županijski stožer.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od 81 uzorka poslanih na analizu u četvrtak, 22 su negativna, a 59 su još u obradi. Ukupno je 112 zaraženih, a 57 izliječenih osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću KBC-a Split preminulo je pet osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine. Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici, a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije 9 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom i to iz Splita 3, Solina 2, Makarske 1 (iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dugopolja 1, Podbablja 1 i Omiša 1. U odnosu na jučerašnji dan još je 19 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

Među novooboljelim osobama 4 osobe su zdravstveni djelatnici, od čega 3 medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti.

Osoba se nalazi u samoizolaciji već 14 dana te od tada nije u kontaktu niti sa korisnicima doma niti sa djelatnicima. Nakon isteka 14 dana ista je testirana na covid infekciju i njen nalaz je pozitivan. Od novooboljelih osoba 4 osobe su iz samoizolacije. 86 osoba je hospitalizirano. Devet osoba je na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 8 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih ni u Varaždinskoj županiji. U toj je županiji ukupno oboljelo 46 osoba, a ozdravilo je njih 30.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu trenutno se liječe tri osobe s područja županije. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 1.5.2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U posljednja 24 sata nije bilo novih zaraženih osoba koronavirusom, što je već treći dan za redom. Izliječeno je još sedam osoba. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih. Ukupno je 121 slučaj. Izliječeno je četvero ljudi, ukupno 81.

Županijski Stožer civilne zaštite dao je nalog za demobilizaciju osječke sportske dvorane "Gradski vrt".

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus, te je i dalje ukupno 40 slučajeva. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih. U protekla 24 sata izliječene su dvije osobe.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Trinaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.

U posljednja 24 sata uzeto je osam dodatnih uzorka, pristigla su dva negativna rezultata testiranja te se ukupno čekaju rezultati testiranja 11 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od koronavirusa od čega su tri osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 322 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 169 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Deset dana Virovitičko-podravska županija ne bilježi novozaražene osobe na COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U zadnjih 24 sata, testirano je 28 osoba. Njihovi rezultati na koronavirus bili su negativni. Do sada je ukupno testirano 548 osoba. I dalje imaju šestero zaraženih od koron virusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti, ostalih četvero ih nemaju. Od početka trajanja korona virusa, na području županije jedna osoba se oporavila i ozdravila.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Nema ni u Primorsko-goranskoj županiji novozaraženih osoba koronavirusom. Ozdravile su tri osobe. Trenutno je 29 oboljelih, a ozdravila je 41 osoba. 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Ni u Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih. Još tri su osobe ozdravile. 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

"U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije uzeto je 25 briseva, od kojih je 19 bilo negativno, dok rezultate 6 uzoraka još čekamo. Također je zaprimljeno 12 negativnih nalaza od briseva iz proteklih dana, dok se 1 još čeka.

Ozdravilo je šest novih osoba te je sada ukupan broj ozdravljenih osoba s područja Krapinsko- zagorske županije 70.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 67", objavio je stožer.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji jučer su testirane 43 osobe i svi pristigli nalazi su negativni. U Oopćoj bolnici Karlovac hospitalizirane su dvije osobe zaražene koronavirusom, trenutno je jedna osoba u Zagrebu na liječenju, 7 se osoba liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 20 osoba je do sada izliječeno.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata u Istri nema novooboljelih. Ispitano je 47 brisa i svi su negativni na koronavirus.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirano je devet osoba. Za šest osoba stigli su negativni nalazi, a za njih troje još se nalazi očekuju.

Tako sada na području županije već 16 dana za redom nema novozaraženih. Od početka pandemije na području županije bilo je zabilježeno 10 oboljelih, od kojih je u međuvremenu sedam ozdravilo. Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je porastao i s današnjim danom je 696.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Drugi dan za redom nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji, pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je 89 osoba, od kojih se 46 oporavilo.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije šesti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih od početka epidemije 85. Izliječene su 42 osobe.