Prijava

Vaša prijava

U Splitu od koronavirusa umrla još jedna osoba: Imaju najviše oboljelih, a pogledajte ovu gužvu na pazaru!

['koronavirus']

U Hrvatsko je 2085 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a imamo i 75 preminulih. 

Najveće žarište je Splitsko-dalmatinska županija u kojoj je jučer pet osoba umrlo, a danas još jedna. 

Svi novooboljeli u Hrvatskoj u petak su bili su upravo iz te županije. 

{"GALLERY":2753617}

 

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija. 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a svi uzorci poslani na analizu u petak su negativni, kao i preostalih 59 uzoraka od četvrtka. Sedam je novih izliječenih osoba, odnosno ukupno njih 64. Ukupno je 112 zaraženih. 

S današnjim danom hospitalizirano je 12 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 233 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije, odnosno to je drugi zabilježen slučaj u posljednja dva dana.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji već 18 dana nema novooboljelih koronavirusom, još je jedna osoba ozdravila pa je tako trenutno zaražena samo jedna osoba, izvijestio je u subotu župan Matija Posavec.

Jedina trenutno zaražena osoba u županiji liječi se u čakovečkoj bolnici 26 dana, vrlo dobrog je općeg stanja, ali je prema ponovljenim testiranjima još uvijek pozitivna, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji jedanaesti dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa, a u riječkoj bolnici liječe se još četiri oboljele osobe, doznaje se u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U riječkom Kliničko bolničkom centru smještena su 4 bolesnika, od kojih je jedna bolesnica, iz Ličko-senjske županije, priključena na respirator.

U županiji je na koronavirus pozitivno još 29 osoba, a od početka epidemije od te bolesti ozdravila je 41 osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, izvijestio je na konferenciji u podne da se u njihovoj bolnici liječi 89 osoba koji imaju covid-19, a 78 je iz domova za starije. 

"U KBC-u Split je najviše bolesnika s covidom u Hrvatskoj. Od jučer je umrla još jedna ženska osoba iz doma, starije životne dobi i s kroničnim bolestima. Obitelji izražavam sućut", rekao je Meštrović.

Županija ima jednog novooboljelog od jučer, i to korisnika iz doma za starije u Makarskoj koji nije imao simptome, rutinski je testiran. Ukupno oboljelih na području županije sada je 498. 

Župan Blaženko Boban izrazio je sućut svim preminulima s područja županije. Osvrnuo se na inspekcijski nalaz Doma za starije u Vukovarskoj. Podsjetimo, nadležna tijela utvrdila su da nije bilo propusta iako je tamo umrlo 16 osoba. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 2. svibnja do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije četiri dana za redom nema novooboljelih, ali je 5 osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 78 osoba, a tri su preminule", javili su iz stožera.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje 40. Trenutno u županiji nema NI hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.
  
U protekla 24 sata izliječene su 2 osobe iz Vinkovaca, što čini ukupno 19 izliječenih osoba na području županije. U protekla 24 sata testirana je 21 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 1101.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Četrnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija, objavila je Ličko-senjska županija.

U posljednja 24 h uzeta su 3 dodatna uzorka, pristiglo je 12 negativnih rezultata testiranja te se ukupno čekaju rezultati testiranja 2 uzeta uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 325 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 175 osoba.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 20 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su dvije osobe zaražene koronavirusom, trenutno je jedna osoba u Zagrebu na liječenju, pet osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 22 osoba je do sada izliječeno. 

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Treći dan za redom nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj oboljelih i dalje je 89, a oporavljenih je 49. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su 3 pacijenta, ni jedan pacijent nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 84 osobe, od čega je 45 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1439 uzoraka.

ISTARSKA ŽUPANIJA

 Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac izvijestio je u subotu novinare kako je Istarska županija od danas i službeno županija u kojoj nema ni jednog pozitivnog niti oboljelog od koronavirusa.

"Sportskim rječnikom prvo poluvrijeme je završeno, spremni smo i za drugo poluvrijeme, ali i moguće produžetke. Cjelokupni sustav je spreman, mi ulazimo u fazu suživota s virusom. Mjere su još na snazi te pozivam građane da se i dalje pridržavaju osnovnih mjera zaštite, a to su fizička distanca, pojačana higijena te korištenje zaštitnih sredstava", rekao je Kozlevac na konferenciji za novinare.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije sedmi dan za redom  nema novooboljelih  osoba pa je ukupan broj  od početka epidemije i dalje  85 zaraženih koronavirusom. Izliječeno je 49  osoba.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je i dalje  troje  pacijenata. U bolnici u Biogradu nema pacijenata oboljelih od koronavirusa, bolnica je dezinficirana i počele su pripreme za osnovnu djelatnost.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Jedanaesti je dan zaredom, u Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaražene osobe na COVID 19.

"Na našem području je, zbog dolaska ljudi iz inozemstva, trenutno 467 osoba u samoizolaciji. Stanovnicima naše županije, zahvaljujemo se na poštivanju epidemioloških i sigurnosnih mjera, kojih se treba držati i nadalje. I nadalje na našem području imamo šestero zaraženih od korona virusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju. Od početka trajanja korona virusa, na području VPŽ jedna osoba se oporavila i ozdravila od bolesti COVID 19", navode u županiji. 

BJELOVARSKO-BIOLOGORSKA ŽUPANIJA

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez zabilježenih novih slučajeva oboljelih od COVIDA 19 i to sada već sedamnaesti dan za redom. Od početka pandemije na području županije bilo je zaraženo 10 osoba, od kojih je 7 ozdravilo.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu pratite OVDJE