Prijava

Vaša prijava

Nove žrtve koronavirusa: U Zagrebačkoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji umrle dvije osobe

[]

U Hrvatskoj je 2088 oboljelih od koronavirusa, a 77 osoba je dosad umrlo.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke.

Sve o koronavirusu pratite OVDJE

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na području Sisačko-moslavačke županije već gotovo dva tjedna nema novozaraženih od koronavirusa, a veći broj oboljelih dosad je ozdravio. Trenutačno je petero pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

To znači da je od ukupno 32 zaražena pacijenta s područja županije, njih 27 ozdravilo. Jedan povratnik s rada iz Njemačke je u obradi zbog sumnje na moguću zaraženost i njegovi se nalazi očekuju.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Uoči druge faze ublažavanja mjera načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin apelirao je u nedjelju na daljnje pridržavanje protuepidemijskih mjera.

U posljednja 24 sata provedeno je 36 testiranja, a ukupno dosad 1445. Pod mjerom samoizolacije je više od 1800 osoba, po čemu je Varaždinska županija na drugom mjestu u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

GRAD ZAGREB

U protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom, a ukupno je zaraženo 466 osoba, izvijestio je u nedjelju gradski Stožer civilne zaštite. 

"U subotu je u Nastavnom zavodu 'Andrija Štampar' testiran 141 korisnik, broj pozitivnih na koronavirus je jedan", kazao je na konferenciji za novinare pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Od 466 dosad zaraženih u Zagrebu, 369 osoba je ozdravilo, odnosno18 više od jučer.

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić izvijestio je da je u protekla 24 sata sedam osoba kršilo mjere samoizolacije - dvije u Zagrebu i pet na području Zagrebačke županije.

Jedan ugostiteljski objekt u Zagrebu i jedan OPG iz Velike Gorice kršili su mjere rada. Bez propusnice je bilo 18 osoba.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novih slučajeva oboljelih od koronavirusa i to sada već 18. dan zaredom. Od početka pandemije u županiji je bilo zaraženo 10 osoba, od kojih je sedam ozdravilo.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Primorsko-goranska županija nema novooboljelih 12. dan zaredom. Imaju 28 aktivnih slučajeva.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna starija žena (96 godina), inače  korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti žena je bila pozitivna i koronavirus. Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 144 obrađena testa s područja ove županije jedna je novooboljela osoba s područja Splita zaražena koronavirusom. 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 33. dan bez novooboljelih te od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji je trenutačno 321 osoba, 48 uzoraka je poslano na analizu te ju ukupno testirano 478 osoba.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od subote, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije pet dana zaredom nema novooboljelih. Tri su osobe ozdravile, a jedna je umrla. Do sada je ukupno izliječena 81 osoba, a četiri su preminule.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji petnaest dana nema novooboljelih od koronavirusa, a danas je prvi dan da nema ni sumnjivih na tu bolest. Danas nije uzet nijedan bris za laboratorijsko testiranje, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite te županije.

Jučerašnja dva testirana slučaja bila su negativna. Do sada je testirano 325 ljudi, a virus je potvrđen kod njih 22, od kojih su za sada tri osobe izliječene - dvije iz Novalje i jedna iz Senja.

Pod aktivnim nadzorom sa samoizolacijom je 177 osoba, od kojih je 14 pozitivnih u Udbini i pet osoba u Korenici.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježene su tri pozitivne osobe na koronavirus od 93 testirana uzorka u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na području Šibensko-kninske županije u nedjelju nema novozaraženih koronavirusom. Ukupno je bilo 90 zaraženih, a oporavila se 51 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zašite.

Iako je jučer ujutro iz Stožera priopćeno da u subotu nema novozaraženih, u poslijepodnevnim satima stigao je rezultat da je jedna osoba pozitivna. Riječ je  pacijentu s područja Knina koji je obiteljski kontakt s oboljelom osobom.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su tri pacijenta, od kojih nijedan nije na respiratoru.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Dvije su novooboljele osobe u Virovitičko-podravskoj županiji. Ta županija sada ima devetero oboljelih, rečeno je na konferenciji Stožera. Dva muškarca stigla su automobilom iz Njemačke skupa s još dvojicom. 

"Radi se o muškarcima srednje dobi. Došli su iz Njemačke, jedan od njih je dobio simptome, drugi nije, drugi je klinički zdrav. Testirali smo ih obojicu i obojica su pozitivni. Došli su u Hrvatsku u grupi od četiri osobe i to automobilom. Druge dvije osobe nisu s područja naše županije, nego su iz Varaždinske županije. Druga osoba, koja nije imala simptome, bila je u kontaktu sa suprugom i dvoje djece te su i oni stavljeni u izolaciju", rečeno je na konferenciji Stožera. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje 40. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba.

U protekla 24 sata izliječene su 4 osobe iz Vinkovaca, što  je ukupno 23 izliječenih na području županije.

U protekla 24 sata testirano je 46 osoba, što je ukupno  1147 testiranih na području županije.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Stanje na području Zadarske županije i dalje je stabilno i nema novih slučajeva. S današnjim danom ozdravile su 52 osobe. Uzorci  se redovito uzimaju u COVID ambulanti na Ravnicama i sustavom „drive-in“, a testiranja se provode u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Proglašena je koronafree zonom, no i dalje se provode testiranja. U posljednja 24 sata ispitan je 91 uzorak i svi su bili negativni.