Prijava

Vaša prijava

Bacio otrovnu dimnu bombu s balkona stana: Doma mu pronašli arsenal oružja

[]

Zagrebački policajci prijavili su u nedjelju 37-godišnjaka koji je u subotu oko ponoći bacio otrovnu dimnu bombu s balkona svog stana u Novom Zagrebu u kojem je skrivao arsenal oružja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni aktivirao i bacio na tlo ispred zgrade otrovnu dimnu školsku bombu sačinjenu od 450 grama praška i 300 grama suzavca. Bomba je u trenutku aktivacije počela dimiti i intenzivno smrdjeti pa su stanari zgrade zbog dima izašli na prozore i terase.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, obavljena je pretraga osumnjičenikovog stana u kojem su pronađena dva spremnika za kratko vatreno oružje, 39 komada raznog streljiva, jedna patrona, tijelo ručne bombe, raketni motor od rakete bez barutnog punjenja, školski projektil za protuavionski top, dva komada metalnog tijela pješačke mine, stabilizator minobacačke mine, lanser ručnog bacača raketa i nekoliko čahura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.