Prijava

Vaša prijava

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke: Na Braču još osam osoba pozitivno na koronavirus

['koronavirus']

Od prva 22 obrađena nalaza na koronavirus s Brača, od ukupno jučer uzetih 92 brisa, pet osoba je pozitivno i riječ je o osobama iz iste obitelji, prva je informacija koja, međutim, nije službeno potvrđena, a službene podatke objavit će Stožer kada budu poznati svi rezultati testiranja.

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke o koronavirusu po županijama.

Koprivničko-križevačka županija

Tri osobe starije životne dobi  iz Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, pozitivne na koronavirus, umrle su u posljednja 2 sata u koprivničkoj Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek". 

Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ističu kako su umrli štićenici Doma, osim oboljenja  COVID-19 infekcije, imali i druge teže bolesti.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije ukupno je zabilježeno 81 oboljenje, a 26 osoba izliječeno je od COVID-19 infekcije.

Umrlo je deset osoba, od kojih devet štićenika Doma za starije i nemoćne.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije, prema novom izvješću županijskog Stožera ni danas nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Samo tri pacijenta koji boluju od zarazne bolesti COVID19, a ostali su ozdravili.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena je 1 novooboljela osoba od bolesti COVID-19. Radi se, kao i u prethodna dva dana, o osobi koja je dio grupe radnika pristiglih iz Švedske i za sada ih je 7 pozitivnih na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 27. Do sada je na području županije ozdravilo 11 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 15.

U karanteni se trenutno nalazi 18 osoba od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Švedske (2), Srbije (2) te po 1 osoba iz Njemačke, Finske i SAD-a. U provođenju mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, lokalni stožeri civilne zaštite su u posljednja 24 sata izvršili 475 kontrola te utvrdili 11 nepravilnosti za koje su izdana upozorenja radi otklanjanje istih. U protekla 24 sata od strane lokalnih stožera civilne zaštite izdano je ukupno 179 propusnica za putovanja izvan granica Brodsko-posavske županije.   

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu nema novooboljelih. U Zagrebu je ukupno 472 oboljele osobe.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 40. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 349 osoba, 25 uzoraka je poslano na analizu, te ju ukupno testirano 697 osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a imamo 13 novih izliječenih, odnosno ukupno njih 78. Preostali nalazi od petka su negativni, a 37 uzoraka uzetih u subotu su u obradi.

Među novim izliječenim, njih 9 je iz Ploča (od toga 5 korisnika i 1 djelatnica privatnog Doma za starije), 1 osoba je iz Dubrovnika, 2 osobe su iz Metkovića (djelatnice Doma za starije), te jedna osoba iz Župe dubrovačke (djelatnica Centra za rehabilitaciju Josipovac).

Ukupno je 118 zaraženih, 78 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2302 uzorka. S današnjim danom hospitalizirano je 6 pozitivnih pacijenta, 5 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 535 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 364 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije još je 9 osoba zaraženo koronavirusom. Od ukupnog broja novoobrađenih testova sa područja otoka Brača je 49 testova te je od toga još 8 osoba pozitivno na COVID infekciju sa otoka Brača i to iz Supetra 3, Nerežišća 3, Pučišća 1 i Milne 1.

Među ostalim novooboljelim osobama jedna osoba je iz grada Solina. U obradi se nalaze još 43 testa s otoka Brača, a po pristiglim rezultatima mediji će biti obaviješteni.

U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te su na području Splitsko-dalmatinske županije  do sada ukupno izliječene 384 osobe. 51 osoba je hospitalizirana. 142 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Na respiratoru se nalazi 7 osoba od toga 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije.

10 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 547 slučajeva zaraze koronavirusom.

Međimurska županija

U Međimurskoj županiji 26. dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Tijekom proteklih 24 sata obavljeno je 40 testiranja.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 10.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dvanaest dana za redom nema novooboljelih, a dvije su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 107 osoba, a četiri su preminule.

Primorsko-goranska županija

Nakon niza od 18 dana bez novih zaraza koronavirusom na području Primorsko-goranske županije, danas se bilježi jedna novooboljela osoba, koja je bila u samoizolaciji, a još je jedna osoba izliječena, javlja Županijski stožer Civilne zaštite.

Ukupno su do sada oboljele 72 osobe, a 50 je ozdravilo.

Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom u Primorsko-goranskoj županiji 2093 ljudi, a dosad su analizirana 3273 uzorka.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije već dvanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još 2 osobe; iz Pregrade.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 101, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 37. U protekla 24 sata testirano je 114 uzoraka, od kojih su 3 negativna, dok se za još 111 čekaju rezultati nalaza.

Dosad je testirano ukupno 2.144 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalaze 32 osobe.

Osječko-baranjska županija

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih.

Svi testovi koji su u subotu analizirani u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ukupno 131, bili su negativni na virus COVID-19.

Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su po nalogu epidemiološke službe obavljani kontrolni nalazi i - dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao pozitivne.

Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako ostaje 131 osoba, s time da se na liječenju u KBC-u Osijek nalazi 9 oboljelih, 10 osoba je na kućnom liječenju, dok je na žalost od početka pandemije do sada preminulo osam osoba.

Ukupno je do sada izliječeno 104 oboljele osobe.

Zadarska županija

Petnaesti dan za redom Zadarska županija nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih osoba raste. S današnjim danom ozdravilo je 80  osoba.

Od početka epidemije na tom je području testirano 2078 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana 48.

Aktivni nadzor provodi se nad 850 osoba, a istekao je za njih 2899.

Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 157 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je evidentirano 1 kršenje propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 7 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

''Iako je situacija na području Zadarske županije stabilna, i dalje apeliramo na građane da se drže protuepidemijskih mjera i suzdrže većih okupljanja kako bi zadržali dobru epidemiološku sliku. Dobra i stabilna situacija rezultat je svih mjera koje su bile propisane od strane nacionalnog stožera, ali i svih građana koji su se tih mjera pridržavali. Zato, ostanimo odgovorni i dalje i učinimo zajedno sve kako bi do kraja suzbili ovu epidemiju'', poručuju iz Stožera.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji 22. dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. Izliječena je još jedna osoba te se ukupan broj izliječenih povećao na 13.

U posljednja 24 h pristiglo je 11 negativnih rezultata testiranja te se čeka jedan rezultat testiranja. nije bilo uzimanja dodatnih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 13 osoba izliječeno. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 355 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 161 osoba.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije osmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupno 90 oboljelih do danas se oporavilo njih 74.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 119 osoba, od čega je 24 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije bilo dojava o kršenju mjere samoizolacije.

Istarska županija

U Istarskoj županiji nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 67 uzoraka brisa i svi su negativni. Trenutno je na ispitivanju 13 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus. Rezultati se očekuju.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 25. dan zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. U subotu su testirane dvije osobe, nalazi se očekuju tijekom dana.

Ukupno je do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U subotu je testirano 70 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. Ukupno je testirano 1842 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija dvanaesti dan je bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih osoba.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata izliječeno je 5 osoba, tri izliječene osobe su iz Vinkovaca, jedna iz Vrbanje i jedna iz Nuštra. U županiji su još samo dvije oboljele osobe, što je ukupno 38 izliječenih osoba na području županije.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, što je ukupno do sada 1443 testiranih osoba na području županije.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 422 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 18 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan 1 zdravstveni radnik - liječnik.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.