Prijava

Vaša prijava

Lokalni stožeri: Preminula korisnica (97) doma za starije, brojne županije bez novooboljelih

['Hrvatska', 'županije', 'koronavirus']

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o situaciji s koronavirusom po županijama.

Istarska županija

Stožera civilne zaštite Istarske županije u petak je izvijestio da je tijekom posljednja 24 sata proveo 71 test na koronavirus te da su sve testirane osobe bile negativne. Trenutno se na ispitivanju nalazi još 16 briseva osoba za koje se sumnja da su zaražene Covidom-19.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije trinaesti dan zaredom nema novozaraženih osoba od koronavirusa. Virovitica U zadnja 24 sata testirano je 20 osoba i sve su bile negativne na Covid-19.

Ukupno je do sada s područja naše županije testirano 905 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije devet je osoba zaraženo koronavirusom, od čega se petero oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od Covida-19.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

"Jučer je testirana 61 osoba. Do sada je pristiglo 40 nalaza koji su negativni. Čeka se još 20-tak nalaza. Ukupno su testirane 2123 osobe. Tijekom dana bit će testirano oko 30 osoba", priopćio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

U Karlovačkoj županiji još jedna je osoba izliječena od Covida 19 i sad je ukupno izliječeno 28 osoba. Pod mjerama izolacije trenutno se nalaze tri osobe, a jedna se osoba nalazi na kućnom liječenju.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već sedamnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je tako ukupno oboljelih i izliječenih osoba 40.

U protekla 24 sata testirano je 40 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1629.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 55 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji testirane 52 osobe. 32 nalaza su negativna,a za 20 osoba rezultati se očekuju tijekom dana. U toj županiji i dalje je koronavirusom zaražena samo jedna osoba.

Zadarska županija

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a stanje je isto kao i proteklih dana. Jučer su testirana 34 uzorka, a od početka epidemije 2310 uzoraka.

Aktivni nadzor provodi se nad 30 stanovnika, a istekao je za 3809 osoba. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 15.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od četvrtka, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije sedamnaesti dan za redom nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada je ukupno izliječeno 115 osoba, a četiri su preminule.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljenih. Nakon pozitivnog nalaza jedne štićenice Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik od prije dva dana, svi do sada testirani štićenici i osoblje Doma su negativni. Testiranja se vrše i dalje, rezultate još 90 briseva očekuju sutra.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih je jedan na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 82 osobe i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2026 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću KBC-a Split preminula je ženska osoba stara 97 godina, korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodaju i kako, prema izvješću NZJZ-a, od ukupno 160 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije u zadnja 24 sata nema novooboljelih osoba. Od 160 obrađenih testova 28 uzoraka je s otoka Brača.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je ukupno izliječeno 414 osoba.

Hospitalizirano je, kažu u Stožer, 38 osoba, 103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 5 osoba je na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije, a 5 osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom, navode u Stožeru.

Brodsko-posavska županija

Svi pristigli nalazi u posljednja 24 sata bili su negativni tako da na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana, izvijestio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba iznosi 16.

U karanteni se nalazi još samo 1 osoba koja će sutra napustiti karantenski objekt te će isti biti u potpunosti spreman za prihvat i samoizolaciju 20-ak radnika ĐĐ Montaže čiji se dolazak iz Švedske očekuje slijedeći tjedan.  

U posljednja 24 sata izvršene su 462 kontrole provođenja mjera za pokretanje gospodarskih aktivnosti od strane lokalnih stožera civilne zaštite, a za 11 utvrđenih nepravilnosti izdana su upozorenja radi otklanjanja istih.

Ličko-senjska županija

U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji provedeno je dodatno testiranje nad 14 osoba, pristiglo je sedam negativnih rezultata testiranja, a čekaju se rezultati za ukupno 10 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 383 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 1 osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji, izvijestio je Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od srijede su svi negativni, a na obradi su 22 uzorka poslanih na analizu u četvrtak.

''Imamo 3 nove izliječene osobe, 1 iz Metkovića te 2 osobe iz Župe dubrovačke (Centar za rehabilitaciju Josipovac). Ukupno je 118 zaraženih, 87 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2537 uzoraka'', stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

''S današnjim danom hospitalizirano je 5 pozitivnih pacijenta, 4 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja. Ukupno je 27 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije'', javlja Stožer.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 13 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 823 osobe.

Grad Zagreb

Grad Zagreb nema niti jednu novopozitivnu osobu. Do danas je ukupno testiranih 9508 ljudi, a trenutno je aktivnih 226 slučajeva.

Koprivničko-križevačka županija 

Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izvijestio je kako trenutno nema novooboljelih od bolesti COVID-19 te da je na području županije od početka epidemije zabilježeno ukupno 88 slučajeva oboljenja.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla je kazala kako je trenutno 46 aktivno oboljelih osoba. Zabilježeno je i jedno novo ozdravljenje pa je ukupan broj osoba koji su preboljeli COVID-19 infekciju trenutno 29.

Što se tiče epidemiološke situacije u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, ravnateljica Vadla je rekla kako je stanje stabilno i pod nadzorom napomenuvši da je svih 59 testiranih uzoraka zaposlenika Doma negativno.

Krapinsko-zagorska županija

17. je dan bez novooboljelih, objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.

U protekla 24 sata ozdravile su još dvije osobe. Ukupno je 118 ozdravljenih, 20 slučajeva u županiji je aktivno. 18 osoba se nalazi u samoizolaciji. U protekla 24 sata uzeto je 74 uzorka, 56 je negativno, a za 18 se čeka.

Ukupno je uzeto 2372 briseva.

Primorsko-goranska županija

Epidemiološka situacija na području Primorsko-goranske županije sve je bolja i ukoliko se ovaj trend bez novozaraženih osoba nastavi, uskoro bi mogli postati regija bez Covid pozitivnih osoba.

"Naime, prema jutrošnjim podacima iz Stožera civilne zaštite PGŽ još je jedna osoba ozdravila tako da sada imamo još samo 16 korona pozitivnih, a 55 ih je ozdravilo", kažu iz riječkog stožera.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 te su na našem županijskom području još četiri pacijenta s ovom zaraznom bolesti, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Međimurska županija

Međimurska županija i dalje je županija bez oboljelih od koronavirusa. Nakon 31 dana bez novih slučajeva oboljelih osoba, Međimurje je i sedmi dan "korona free" regija, stoji u izvješću Stožera civilne zaštite Međimurske županije.