Prijava

Vaša prijava

Najnoviji podaci: U 17 županija nema novooboljelih, dva nova pozitivna slučaja

['podaci', 'Stožer', 'županije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom, tako da su dosad ukupno oboljele 2226 osobe, priopćio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Novooboljeli su iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije. Ukupan broj ozdravljenih je 1936, odnosno 23 ozdravljena u 24 sata.

Donosimo kakva je situacija po županijama danas. 

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

GRAD ZAGREB

U protekla 24 sata od tri osobe testirane na koronavirus u Zagrebu jedna je pozitivna, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za medije zagrebački Stožer civilne zaštite, naglasivši da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća.

Do sada su u Zagrebu ukupno testirane 10.142 osobe, 64 osobe su u samoizolaciji od čega je 10 na kućnom liječenju. 

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa. I dalje sU na brojci 89, a dobra vijest je da su tri osobe ozdravile i danas ih je 39.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih u Karlovačkoj županiji. Ukupno je dosad zaražena 31 osoba.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, što čini 11 dana bez novozaraženih. Preostali nalazi od subote su negativni, kao i 22 uzorka uzeta u nedjelju. Imaju i sedam novih izliječenih - 1 osoba iz Župe dubrovačke (Centra za rehabilitaciju Josipovac), 2 osobe iz Ploča (djelatnice Doma za starije), 3 osobe iz Dubrovnika i 1 osoba iz Kule Norinske.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata nema novooboljelih.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Tijekom proteklih 48 sati ozdravilo je šest osoba iz Oroslavja. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 126, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 12. U proteklih 48 sati testirano je 99 uzoraka, svih 99 negativnih na koronavirus. Dosad je testirano ukupno 2509 uzoraka. 

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurska županija i dalje je županija bez osoba oboljelih od koronavirusa. Nakon 34 dana bez novih slučajeva oboljelih osoba, Međimurje je 10. dan "korona free" županija.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 20. dan zaredom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 115 osoba, a četiri su preminule.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 168 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječene su 423 osobe.

Sedam osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i tri  iz Šibensko-kninske županije. Jedna osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji već 30. dan zaredom nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad dvije osobe, pristiglo je 15 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati za ukupno dva uzeta uzorka.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih osoba na području Zadarske županije, a broj izliječenih je 83. Testirano je ukupno 2408  uzoraka, a tijekom jučerašnjeg dana  34 i svi su negativni.

U samoizolaciji je 17 stanovnika, a nadzor je završio za 3852 osobe.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih u ovoj županiji od koronavirusa. Svi testirani korisnici i osoblje Doma za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" Šibenik su negativni. Tako da je s današnjim danom broj oboljelih u toj županiji i dalje 91, a oporavilo se njih 78.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema osoba zaraženih koronavirusom. Od početka pandemije koronavirusom je bilo zaraženo deset osoba i svi su ozdravili.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "korona free" županija. Epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već dvadeseti dan bez novooboljelih osoba od koronavirusa, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba 40.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa. Novooboljela osoba nije povezana s povratkom grupe radnika iz Švedske te se vrši epidemiološka obrada njenih kontakata. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 33, ozdravljenih je i dalje 15 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, sada je 17 aktivnih oboljelih osoba.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno pet slučaja zaraze koronavirusom te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze četiri osobe, 65 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 956 osoba.

Nema novooboljelih.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer testirano je 133 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus tako da nema novooboljelih u posljednja 24 sata.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata testirana su 22 brisa iz Istarske županije i svi su negativni.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Danas je šesnaesti dan zaredom, kako na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata, testirano je 20 uzoraka i svi su bili negativni. Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 959 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19, priopćili su iz tog Stožera.