Prijava

Vaša prijava

Potvrđena pravomoćna presuda Damiru Škari za spolno uznemiravanje i silovanje tajnice!

['Presuda', 'silovanje', 'Velika Gorica', 'Županijski sud']

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg čelnog čovjeka AK Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare za spolno uznemiravanje i silovanje svoje tajnice.

"Optužno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. 

Okrivljenika se tereti da je tijekom lipnja 2019. godine te do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice", stoji u priopćenju.

Žalio se da su dokazi nezakoniti

Optužnica je postala pravomoćna, nakon što je Vrhovni sud početkom svibnja odbio njegovu žalbu kojom je tvrdio da su dokazi prikupljeni protiv njega tijekom istrage nezakoniti. 

{"RELATED":3644955}

Tužiteljstvo je optužnicu  protiv Škare podignulo u studenom lani, a u veljači ove godine o njezinoj pravomoćnosti je odlučivao Županijski sud u Velikoj Gorici. No optužnica tada nije postala pravomoćna jer su Škaro i njegova obrana smatrali da su prikupljeni dokazi na kojima je utemeljena nezakoniti, piše Večernji list.

Sud u Velikoj Gorici smatrao je da je riječ o zakonito prikupljenim dokazima.