Prijava

Vaša prijava

Nevenka Tuđman: 'Nitko se ne može usporediti s Plenkovićem. Nitko ne može voditi Vladu kao Plenković'

['zoran-milanovic', 'hdz', 'davor-bernardic', 'franjo-tudjman', 'miroslav-skoro', 'andrej-plenkovic', 'parlamentarni-izbori-2020']

Nevenka Tuđman, kći prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, koja se rijetko pojavljuje u javnosti, došla je u Split uoči parlamentarnih izbora izraziti podršku premijeru Andreju Plenkoviću. Isto je učinila u ožujku nazočivši njegovu predizbornom skupu u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, gdje su Plenković i njegov tim "Odvažno za Hrvatsku" članovima i članicama HDZ-a predstavljali svoj program.

{"RELATED":3842950}

I ovaj je put, na splitske Prokurative, stigla u društvu Ivice Pirića, nekadašnjeg profesionalnog nogometaša, već dugi niz godina poduzetnika i predsjednika Ukrajinske gospodarske komore u zemljama s ovih prostora, te počasnog konzula Republike Ukrajine u Hrvatskoj.

''Andrej Plenković ima moju apsolutnu potporu i zato sam tu. HDZ se s Plenkovićem pokazao na djelu. Povećali su plaće, povećali mirovine, u koroni su spašavali radna mjesta i ono što je meni jako važno - vratili su nam Dan državnosti 30. svibnja. Meni je to strašno bitno, a važno je i svim drugim ljudima s kojima kontaktiram. Kad je SDP došao na vlast promijenio je taj praznik samo zato da se ništa ne bi slavilo. A Zoran Milanović kaže da smo mi promijenili praznik. Oni su ga promijenili, ne mi'', kazala je, prenosi Slobodna Dalmacija, Nevenka Tuđman ističući kako je put Andreja Plenkovića u HDZ-u put njezina oca Franje Tuđmana.

Stoga izjavama bivšeg HDZ-ovca Miroslava Škore o identificiranju njegova Domovinskog pokreta s HDZ-om iz 90-ih ne vidi mjesta.

''Ako je Škoro bio HDZ-ovac onda se trebao boriti unutar HDZ-a, imao je unutarstranačke izbore. Mogao je tu ući, ako se već smatrao HDZ-ovcem. Zašto tu nije tražio svoje mjesto? Pa vidio kako će proći ... Ali osnovati drugu stranku ... Moja stranka je oduvijek bio HDZ i uvijek će to biti. Znamo već kako su prošle sve ove male stranke koje su pokušale nešto napraviti. Pretpostavljam da će i Miroslav Škoro nešto imati, ali kako će to dalje završiti uistinu ne znam. Nisam sigurna da će to biti nešto dugoročno ... To je samo moje mišljenje, ja nisam političar. Promatram sve to srcem i više su u pitanju emocije - rekla je Tuđman priznajući kako nije upoznata s programom Škorina Domovinskog pokreta.

Gledala je i RTL-ovo sučeljavanje Davora Bernardića i Andreja Plenkovića.

''Bernardiću jedino nije trebao šalabahter za Tita. Za sve ostalo mu je trebao. To je sasvim dovoljno za reći. Pripremali su ga, zatrpali ga tim papirima, on uopće nije znao nijedan odgovor. On se ne može usporediti s Andrejom Plenkovićem. I nitko se ne može usporediti s Plenkovićem. Nitko ne može voditi Vladu kao Andrej Plenković. Oni su se dokazali na poslu, dokazali su da znaju prebroditi svaku krizu. Od Agrokora do korone'', smatra Nevenka Tuđman.