Prijava

Vaša prijava

Hrvatska danas broji već više od 100 slučajeva, dvoje umrlo: U Vukovarsko-srijemskoj županiji čak 27 zaraženih!

['koronavirus']

U Hrvatskoj je jučer bilo 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je čak 40 slučajeva zabilježeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a dvije su osobe preminule.

{"RELATED":3855742}

Objavljene su i nove preporuke za održavanje koncerata. U preporukama stoji kako na okupljanjima ne smije sudjelovati, između ostalog, osoba koja je u zadnjih 14 dana boravila u inozemstvu i nema negativan test na koronu napravljen u posljednjih 48 sati.

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija s novooboljelima. 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Metkovića koja se zarazila izvan Hrvatske.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirane su tri novozaražene osobe, a jedna osoba je preminula. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj. Do sada su ukupno izliječene 173 osobe, a 10 ih je preminulo.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 323 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je osam novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Trilja 1 osoba i iz Dugopolja 1 osoba.

Od 8 novooboljelih osoba njih 5 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi 510 osoba.  

Osam COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u u Split. Jedna osoba se nalazi na respiratoru.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o mlađoj muškoj osobi iz Bilica, kontaktu ranije oboljelog, te o ženskoj osobi srednje životne dobi s dvojnim državljanstvom, Republike Hrvatske i Republike Srbije, koja boravi u Kninu.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 133 osobe: 112 osoba su kontakti oboljelih od COVID-19, dok je 21 osoba ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U protekla 24 sata uzorkovano je 70 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

GRAD ZAGREB

Na području Grada Zagreba 10 je novih slučajeva u protekla 24 sata. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, a zaključno do 08:00 sati,  novih pozitivnih na COVID-19 je 27 osoba ( 9 iz Ivankova, 2 iz Vukovara, 4 iz Vinkovaca, 3 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Đeletovaca, 4 iz Vrbanje, 1 iz Cerne, 1 iz Otoka, 1 iz Tovarnika i 1 iz Bobote).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 286, od kojih je  84 osoba izliječeno. Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.    

U protekla 24 sata testirano je 125 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4554.  U samoizolaciji na području županije nalazi se 675 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko- moslavačkoj županiji na današnji dan tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Osobe su s područja grada Kutine.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet (5) je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Četiri pozitivne osobe bile su sudionici na jednoj svadbi održanoj izvan Brodsko-posavske županije na kojoj je potvrđeno više zaraženih osoba. Jedna je osoba kontakt već ranije potvrđene pozitivne osobe. Ukupan broj aktivnih slučajeva je 55. Trenutno su hospitalizirane 3 osobe (jednako kao i prethodni dan). 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 164 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 11 pozitivnih.

Kod 3 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, a 4 su uvezena slučaja. Za 4 osobe u tijeku je epidemiološka obrada. Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1925. godište, s više kroničnih bolesti.

Izliječena je jedna osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 302 osobe.           

ZADARSKA ŽUPANIJA

Jedna je novooboljela osoba od koronavirusa na području Zadarske županije. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Zadra čija se kretanja i kontakti utvrđuju. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 111 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su četiri pacijenata. U samoizolaciji je 237 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije je sedam novih pozitivnih na koronavirus. U KBC-u Osijek su hospitalizirane tri osobe manje nego jučer pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 36 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je četvero na respiratoru. 31 novi kontakt je stavljen u samoizolaciju, a sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalazi 420 osoba.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 34 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 34 osoba. U samoizolaciji se nalazi 100 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 70 uzoraka, od kojih su dva (2) pozitivna. Ukupno je testirano 3388 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, javili su jutros iz Požeško-slavonske županije.