Prijava

Vaša prijava

Kataklizma u Zagrebu, stotine građana tražilo pomoć: Ovaj muškarac jedva je izvukao živu glavu iz podvožnjaka, voda mu prekrila auto!

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Potop u Zagrebu u petak navečer zamalo je bio koban za jednog vozača koji je zapeo u svom automobilu ispod podvožnjaka u Miramarskoj ulici.

{"GALLERY":2756958}
{"RELATED":3856898}

 

Velika količina vode ga je zaustavila i nesretni je čovjek zapeo nasred ceste. Voda je brzo nadirala i prekrivala mu automobil tako da su ga na kraju vatrogasci morali izvlačiti. 

{"RELATED":3856878}

RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar upozorila je jučer da se izbjegavaju pothodnici i garaže, a upozorenje je uputio i Zagrebački holding. 

Srećom, ovaj je slučaj ipak dobro završio jer je čovjek spašen.  

 

Dvije obitelji iz centra napustile su domove 

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavio je posljedice nevremena za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. 
 
"Grad Zagreb i Zagrebačku županiju (područje Dugog Sela, Svete Nedelje, Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Marije Gorice) zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom. Županijski centar 112 Zagreb od 21:30 sati zaprimio je više stotina poziva građana o poplavljenim stambenim i poslovnim prostorima, garažama, podrumima, zapunjenim odvodnim kanalima koji su uzrokovali plavljenje i nanose blata na kolnik i izbijanje poklopaca šahtova. Najviše dojava zaprimljeno je iz centra Grada Zagreba. Zaprimljena je jedna dojava o odronu zemlje na kolnik (Šestinski dol/Orahovac) i nekoliko dojava o padu stabala na prometnice.

{"RELATED":3856886}


Dvije obitelji  iz centra Grada Zagreba su zatražile smještaj jer su im poplavljeni stanovi. Smještaj je organiziran u objektu Crvenog križa u Kosnici.

U podvožnjaku u Miramarskoj ulici, osoba je ostala zaglavljena u automobilu koji se zaustavio u velikoj količini vode na kolniku.

Na tehničkoj intervenciji ispumpavanja vode iz stana u Ulici Braće Seljan, vatrogascu DVD-a Kustošija je pozlilo te je preminuo. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izražavaju najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog vatrogasca", navodi se u priopćenju.