Prijava

Vaša prijava

Preminule su tri osobe diljem Hrvatske: U Zagrebu 42 nova slučaja zaraze koronavirusom!

[]

Hrvatska je u nedjelju imala 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe.

{"RELATED":3857464}

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba. Do danas su ukupno testirane 112.003 osobe, od toga 1489 u posljednja 24 sata.

Iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) stižu upozorenja na drugi val koronavirusa koji je krenuo jer sve svjetske regije bilježe porast broja zaraženih.

Županijski stožeri objavljuju kakva je situacija danas.

Istarska županija: bez oboljelih
Zadarska županija: bez oboljelih
Brodsko-posavska županija: bez oboljelih
Primorsko-goranska županija: jedna novoobljela osoba
Virovitičko-podravska županija: dvoje novooboljelih
Ličko-senjska županija: bez oboljelih
Krapinsko-zagorska županija: bez oboljelih
Dubrovačko-neretvanska županija: bez oboljelih
Koprivničko-križevačka županija: bez oboljelih
Požeško-slavonska županija: bez oboljelih
Bjelovarsko-bilogorska županija: dva novooboljela
Vukovarsko-srijemska županija: 14 novooboljelih
Osječko-baranjska županija: jedna novoobljela osoba, dvije osobe preminule
Varaždinska županija: jedna novoobljela osoba
Grad Zagreb: dvoje novooboljelih
Zagrebačka županija: bez oboljelih
Splitsko-dalmatinska županija: troje novooboljelih, jedna osoba preminula
Sisačko-moslavačka županija: jedna novoobljela osoba
Šibensko-kninska županija: jedna novooboljela osoba

UKUPNO: 28 slučaja zaraze koronavirusom, tri osobe preminule

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji imamo jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Bilica, za koju je epidemiološka obrada u tijeku.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Osoba je s područja općine Dvor.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću KBC-a Split tijekom jučerašnjeg dana, a nakon poslanog priopćenja, zaprimljena je obavijest da je starija ženska osoba osoba stara 87 godina preminula u Kliničkom bolničkom centru Split. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju. Ukupno, tri su novoobljele osobe od jučer.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Od početka pojave koronavirusa ovo je 60. evidentirani slučaj zaraze, a 10 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U posljednjih 24 sata nema novooboljelih, ali su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

GRAD ZAGREB

Od petka zaključno s nedjeljom ukupno su u Gradu Zagrebu 42 novozaražena. Ukupno je 976 osoba testirano, a od 42 zaraženih, 32 su kontakti ranije zaraženih, a tri su uvezena slučaja, dva s Kosova i jedan iz Francuske. Za ostale nije utvrđen izvor zaraze, rečeno je na konferenciji za novinare gradskog stožera. Dodali su da su u nedjelju u Zagrebu zabilježena dva nova slučaja zaraze.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 14 novih pozitivnih osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je ukupno 157 uzoraka. Jedan od njih je pozitivan i riječ je o osobi s područja Ispostave ZZJZ Osijek. Preminule su dvije osobe.

S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječeno je 470 osoba, pa je trenutno 94 aktivno oboljelih osoba od koronavirusa.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154. Od 26 aktivnih slučajeva, hospitalizirane su tri osobe. U samoizolaciji se nalazi 128 osoba.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata svi ispitani uzorci briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije su negativni. Nema novooboljelih. Izliječene su dvije osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 318 osoba.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su se zarazile u inozemstvu i nisu kontakt s do sada potvrđenim zaraženim osobama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima potvrđenih 14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno se u samoizolaciji na području županije nalazi 117 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Jedan muškarac srednje životne dobi i jedno dijete s područja Virovitičko-podravske županije, novozaražene su osobe od koronavirusom. Oboje su obiteljski kontakti jedne ženske zaražene osobe i trenutno nemaju simptome bolesti COVID 19, informirali su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na području županije u samoizolaciji je 20 osoba. U posljednja 24 sata, testirana je 41 osoba. Njih 39 su bili negativni na COVID 19, a dvoje je pozitivno. Broj testiranih, s područja VPŽ, od početka epidemije je 2035.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Zabilježen je jedan slučaj zaraze i ta osoba je hospitalizirana i smještena na odjel pulmologije.