Prijava

Vaša prijava

Koronavirus u istarskom Domu za starije! Zaraženo ukupno 29 osoba, dvije preminule

[]

Hrvatska je u ponedjeljak imala 24 nova slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe.

{"RELATED":3857918}

Trenutno je aktivnih 807 slučajeva, a među njima su 138 pacijenata na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru devet pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4881 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 139 preminulo, a 3936 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 3112 osoba. Do jučer su ukupno testirane 112.834 osobe, od toga 831 u posljednja 24 sata.

Županijski stožeri objavljuju kakva je situacija danas:

Primorsko-goranska županija: nema novooboljelih
Virovitičko-podravska županija: nema novooboljelih
Požeško-slavonska županija: nema novooboljelih
Ličko-senjska županija: nema novooboljelih
Krapinsko-zagorska županija: nema novooboljelih
Koprivničko-križevačka županija: nema novooboljelih
Zadarska županija: jedna novooboljela osoba
Grad Zagreb: dvoje novooboljelih
Zagrebačka županija: jedna novooboljela osoba
Istarska županija: troje novooboljelih
Šibensko-kninska županija: šest novooboljelih
Osječko-baranjska županija: dvoje novooboljelih, jedna osoba preminula
Vukovarsko-srijemska županija: dvoje novooboljelih, jedna osoba preminula
Splitsko-dalmatinska županija: sedam novooboljelih
Bjelovarsko-bilogorska županija: jedna novooboljela osoba
Sisačko-moslavačka županija: četvero novooboljelih
Dubrobačko-neretvanska županija: četvero novooboljelih

UKUPNO: 33 slučaja koronavirusa, dvije osobe preminule

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s boravištem u Dubrovniku i mlađoj muškoj osobi iz Metkovića za koje se utvrđuje epidemiološka veza te mlađoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke i jednoj starijoj muškoj osobi s boravištem u BiH, a koji su se zarazili u Bosni i Hercegovini. Imamo 12 izliječenih osoba i to 7 iz Dubrovnika, 4 iz Župe dubrovačke i 1 iz Ploča.

Hospitalizirane su 2 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5844 uzoraka.

U samoizolaciji se nalaze 183 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno nijedno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučaja kršenja samoizolacije, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od covida-19. Stožer poziva sve žitelje Sisačko-moslavačke županije da se pridržavaju uputa i preporuka Nacionalnog stožera jer, kako ističe, uspjeh borbe protiv te bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih nas.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, no dio nalaza još se čeka, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata testirano je 40 osoba, od kojih je jedna pozitivna na taj virus, za 20 osoba stigli su negativni nalazi, a za 19 osoba nalazi se još očekuju. Novozaražena osoba, napominju iz Stožera, nije kontakt od ranije oboljelih od koronavirusa s područja županije.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 116 osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 291 obrađenog testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je sedam novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita tri osobe, iz Sinja jedna osoba i iz Otoka tri osobe. Od sedam novooboljelih osoba njih pet su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale dvije osobe epidemiološki obrađuju. Ujedno, 486 osoba nalazi se u samoizolaciji, 12 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Splita, a od toga se dvije osobe nalaze na respiratoru.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testiran je 191 uzorak, od kojih su dva bila pozitivna. Riječ je o osobama s područja Ispostave Našice.

U KBC-u Osijek hospitalizirana je jedna osoba više nego jučer te se na bolničkom liječenju nalaze 34 osobe od kojih su tri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1943. godište) s područja Osječko-baranjske županije, bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te sa značajnim komorbiditetom.

U samoizolaciju je postavljeno 11 novih kontakata, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalazi 317 osoba.

Policija je samoinicijativno provjerila 31 osobu u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, zaprimljena je i jedna dojava na području Drenja i ona se pokazala točnom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije, priopćio je županijski stožer.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 28.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 239 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 45 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare gradskog stožera civilne zaštite.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Jedna je novozaražena osoba na području Zadarske županije. Riječ je o ženskoj osobi s prebivalištem u Zagrebu, gdje će i provesti izolaciju. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 159 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenata, a u samoizolaciji su 182 osobe. Do danas je u Zadarskoj županiji izliječeno 150 osoba te u ovom trenutku imamo 24 aktivna slučaja koronavirusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji imamo šest novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je tri osobe iz Bilica koje su bile u samoizolaciji kao kontakti s oboljelim osobama od COVID-19, jednoj osobi iz Rogoznice koja je izložena infekciji u susjednoj županiji, jednoj iz Šibenika i jednoj iz Kistanja za koje je epidemiološka obrada u tijeku.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 122 osobe, od kojih 107 zbog kontakta s COVID - 19 pozitivnim osobama i 15 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzoraka briseva na covid-19, od kojih su tri pozitivna. Kod dvije osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Jedna od novozaraženih osoba je korisnica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula.

U tijeku je epidemiološka obrada, poduzimanje preventivnih protuepidemijskih mjera i uzimanje uzoraka. Izliječene su 22 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 293 osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19, a jedna je osoba preminula. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 368, od kojih je 160 osoba izliječeno, a tri osobe su preminule.

Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 135 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5146. U samoizolaciji na području županije su 622 osobe.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 47 radnika (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 20 drugih zdravstvenih radnika i 6 nezdravstvenih radnika).