Prijava

Vaša prijava

Hrvatska danas ima 78 zaraženih, a tri osobe su umrle: Žarišta su tri svadbe u Slavoniji i Dalmaciji

['koronavirus']

U protekla 24 sata zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri osobe su preminule u Istri i Slavoniji. Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 749, objavio je Nacionalni stožer u 14 sati. 

Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata. 

Do danas je ukupno zabilježena 5071 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 144 preminulo, a 4178 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 2863 osobe. Do danas je ukupno testirano 117.170 osoba, od toga 1448 u posljednja 24 sata.

''U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata bilo 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno je 4.993 pozitivnih osoba na koronavirus'', kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade i pojasnio da su nova žarišta nastala na vjenčanju u Našicama te u Dalmaciji na vjenčanju u okolici Sinja, a još je aktivno žarište zaraze vezano za jednu svadbu u Ivankovu.

Županije su objavile kakva je situacija na njihovom području 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na COVID-19 (10 iz Vinkovaca, pet iz Cerne, tri iz Nuštra, po dvoje iz Andrijaševaca, Vrbanje, Ivankova i Otoka te po jedna osoba iz Posavskih Podgajci, Tovarnika, Vođinaca, Županje i jedan strani državljanin koji boravi u Posavskim Podgajcima). Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 19 zdravstvenih radnika (pet liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, četiri druga zdravstvena radnika i dva nezdravstvena radnika).

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 17 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita osam osoba, iz Imotskog tri osobe, iz Omiša dvije osobe te po jedna iz Solina, Prološca, Runovića i Otoka.

Uz 17 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirane u SDŽ. Od 17 novooboljelih osoba njih sedam su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 10 osoba epidemiološki obrađuje. 568 osoba nalazi se u samoizolaciji.

15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se dvije osobe nalaze na respiratoru.

GRAD ZAGREB 

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, a 452 osobe su u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački stožer civilne zaštite.

"Jučer je obavljeno 311 obavljenih testiranja, imamo 13 pozitivnih", kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

U Zagrebu su tako trenutno aktivna 174 slučaja zaraze, a jučer je 57 osoba stavljeno u samoizolaciju, pa je njihov ukupan broj 452.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Na području Karlovačke županije u zadnja 24 sata pozitivna je jedna osoba iz Kupljenskog (općina Vojnić). Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

S današnjim danom je od početka epidemije u Karlovačkoj županiji oboljelo ukupno 95 osoba. Na liječenju u OB Karlovac nalaze se dvije oboljele osobe. Za 43 osobe je izrečena mjera samoizolacije.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije je jedna novooboljela osoba. Trenutno je aktivno 49 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih od COVID-19. Istodobno se devetero ljudi oporavilo. Dvoje novooboljelih su muškarac i žena, zarazili su se na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti.

Nalaze se u kućnoj samoizolaciji. Na području Virovitičko-podravske županije u samo(izolaciji) trenutačno je 49 osoba.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA 

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata tri su nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Tribunja, koji je kontakt s prethodno oboljelom osobom; mlađoj ženskoj osobi iz Primoštena, koja je bila izložena infekciji u drugoj županiji te mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište ali boravi u Šibeniku i koja je bila u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom, izvijestili su u četvrtak nešto prije podneva iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Trenutno imaju 32 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe i dalje liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je 45 osoba od kojih su dva nalaza pozitivna. Jedna novooboljela osoba bliski je kontakt od osobe kojoj je već ranije potvrđen Covid-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, dok druga osoba nije kontakt s ranije zaraženima. 

Na području te županije trenutno je 16 oboljelih od koronavirusa, a u samoizolaciji su 124 osobe.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri je testirano 171 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o osobi koja je u mjerama samoizolacije. Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni.

U Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc, Umag, 1923. godište, s više kroničnih bolesti. Izliječeno je devet osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

{"RELATED":3859400}

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije testirano je 190 osoba, od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Riječ je o četiri osobe s područja Ispostave Osijek te po jednoj s područja Ispostava Beli Manastir, Našice i Valpovo-Donji Miholjac.

Trenutačno je 96 osoba aktivno na ovaj virus, a od toga ih je 30 hospitalizirano u KBC-u Osijek. Dvije se osobe liječe u respiracijskom centru.

Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe, 1935. i 1939. godište i obje su imale značajne komorbiditete. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili nova 34 kontakta, pa je trenutačno na području županije u samoizolaciji 295 osoba.