Prijava

Vaša prijava

U Osijeku preminula jedna osoba: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 16 novozaraženih, u Varaždinu pozitivno dijete

['koronavirus']

Hrvatska je u četvrtak imala 78 novooboljelih od koronavirusa i tri preminule osobe. 

Imamo tri žarišta i to su svadbe koje su održane u okolici Sinja, Našicama te od ranije poznata ona u slavonskom Ivankovu.  

{"RELATED":3859512}

Županijski stožeri objavljuju kakva je situacija danas na njihovim područjima. 

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji otkriven je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o  djetetu, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Dijete je bez simptoma, u varaždinsku Opću bolnicu primljeno je nevezano uz koronavirus, a testirano je preventivno jer živi u kućanstvu s pozitivnom osobom.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 271 obrađenog testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 16 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5 osoba, iz Sinja 4 osobe, iz Selca 1 osoba, iz Tučepa 1 osoba i iz Otoka 5 osoba. Uz 16 novooboljelih pozitivne su i 3 osobe s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije testirane u SDŽ a radi se o štićenicima Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Od 16 novooboljelih osoba njih 13 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju. 532 osobe nalaze se u samoizolaciji.

20 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

GRAD ZAGREB

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 166, izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite.

“Jučer je napravljeno 384 testiranja, 14 je pozitivnih, tako da sad imamo 166 aktivnih slučajeva u Zagrebu. U izolaciju je stavljeno 65 osoba, tako da ih je jučer ukupno bilo 463 osobe, 18 je više izliječenih nego prethodnog dana", kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u petak je zabilježeno troje novozaraženih koronavirusom, izvijestili su iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 50 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 187 osoba, a 11 ih je preminulo.

Ukupno je dosad bilo 248 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Od jučer je u županiji jedna novooboljela osoba, riječ je o starijoj ženskoj osobi iz Knina za koju je epidemiološka obrada u tijeku. Od reaktivacije epidemije u lipnju, u Šibensko-kninskoj županiji oboljele su 64 osobe, a trenutno je 33 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 4 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, testirano 226 osoba od kojih je 9 pozitivno na koronavirus. Većina od njih, odnosno 5 prebivalište ima na području Ispostave Beli Manastir i međusobni su kontakti, troje je s područja Ispostave Đakovo, a jedna je osoba s područja Ispostave Osijek.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je dvoje na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1938. godište i imala je značajne komorbiditete.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili novih 27 kontakata, pa je trenutno na području naše županije u samoizolaciji 289 osoba.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na koronavirus. U tijeku je epidemiološka obrada zaraženih osoba i njihovih kontakata. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 160, dok je broj aktivnih slučajeva 12 (2 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su 3 osobe (1 osoba više u odnosu na prethodni dan). 

Za vikend najavljeno sedam okupljanja s više od 100 sudionika, od čega pet svadbi. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

Stožer Zadarske županije izvijestio je kako nema novih slučajeva zaraze koronavirusom na tom području. Trenutno je pet aktivnih slučajeva.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od COVID-a 19. U posljednjih 24 sata, testirano je 19 osoba i njihovi rezultati na korona virus bili su negativni, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Primorsko-goranska županija ima jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je kontaktu zaražene osobe s jednog vjenčanja. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 135 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih su 2 pozitivna. U tijeku je epidemiološka obrada, izvijestio je istarski Stožer. 

Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni. Izliječene su 2 osobe.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je sedam novih pozitivnih osoba na COVID-19 (6 iz Vinkovaca i 1 iz Ivankova).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 414, od kojih je 199 osoba izliječeno, a tri osobe su preminule.

Trenutno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 76 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5468. 

U samoizolaciji na području županije je 593 osobe.