Prijava

Vaša prijava

Zagreb na udaru koronavirusa, 31 novi slučaj. U Varaždinu oboljeli roditelji zarazili dijete

[]

Hrvatska je u petak imala 67 novooboljelih od koronavirusa i jednu preminulu osobu. 

{"RELATED":3860090}

Broj trenutno oboljelih je 727 na nivou cijele zemlje. Na bolničkom liječenju je 125 osoba, sa šest pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1750 osoba.

Od početka epidemije do danas je ukupno zabilježena 5139 osoba zaražena  koronavirusom, a 4267 osoba se oporavilo. Do sada je preminulo stotinu 45 osoba.

Ukupno su testirane 118.955 osobe, od toga 1750 u protekla 24 sata.

Situacija po županijama tijekom današnjeg dana:

Grad Zagreb: 31
Osječko-baranjska: 9
Vukovarsko-srijemska: 5
Istra: 5
Bjelovarsko-bilogorska: 2
Šibensko-kninska: 1
Brodsko-posavska: 3
Varaždinska: 3
Zagrebačka: 1
Splitsko-dalmatinska: 10

Ukupno: 70

SPLITSKO-DALMATINSKA

Na području Splitsko-dalmatinske županije deset je novozaraženih soba, iz Splita pet  te iz  Imotskoga, Makarske, Solina, Jelse i  Otoka po jedna osoba, izvijestio je  u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

VARAŽDINSKA

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite te dodao da je među njima oboljela mlađa majka prethodno zaražene malodobne osobe, te dijete pozitivnih roditelja. 

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je kroz protekla 24 sata zabilježen 31 slučaj zaraze koronavirusom, a za 39 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodali da je najviše novopozitivnih iz privatnog Doma za starije.

OSJEČKO-BARANJSKA

Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirali su 135 pristiglih uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno. Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 419, od kojih je 216 osoba izliječeno, a tri osobe su preminule.

Trenutno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.
 
U protekla 24 sata testirane su 122 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5590. 

U samoizolaciji na području županije je 592 osobe.

BRODSKO-POSAVSKA

U Brodsko-posavskoj županiji u subotu je troje novozaraženih koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i apelirali na sve koji su bili u srijedu na misnom slavlju u u Crkvi Presvetog Trojstva da iz predostrožnosti minimiziraju kretanje i veća druženja.

ISTARSKA

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga su dvije osobe iz Buzeta, a tri s područja Labinštine.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 142 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je pet pozitivnih.

Kod četiri slučaja radi se o osobama koje su u mjerama samoizolacije, a kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku", izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac dodavši kako je od jučer izliječena jedna osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 197 osoba a trenutno je u Istri 101 osoba zaražena koronavirusom, od kojih je dvadesetak na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, dok se ostali liječe kod kuće.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom, priopćeno je iz Županijskog stožera Civilne zaštite u subotu.

Riječ je o osobama koje se ne povezuju s dosad oboljelima od koronavirusa, a u epidemiološkoj obradi njihovi kontakti stavljeni su u samoizolaciju.

U posljednja 24 sata, među 53 testirane osobe, dvije su pozitivne na koronavirus, za 35 osoba stigli su negativni nalazi, a za 16 osoba nalazi se još očekuju.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 18 oboljelih od koronavirusa.

U samoizolaciji je 73 osobe.

ŠIBENSKO-KNINSKA

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji jedna ženska osoba srednje životne dobi oboljela je od zarazne bolesti COVID-19.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljelo je 65 osoba. Trenutno je 33 aktivnih od kojih se tri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 112 osoba od kojih 100 osoba zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama, a 12 je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije. Od jučer je uzorkovao 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.