Prijava

Vaša prijava

Dvije osobe preminule u KBC-u Split; u Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 novozaraženih

[]

Lokalni stožeri objavljuju podatke o stanju s epidemijom koronavirusa na njihovim područjima.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije muške osobe, jedna stara 78 godina i druga stara 51 godinu. Osobe su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na Covid-19. Obje preminule osobe su bile na respiratoru.

Od ukupno 396 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 11 novooboljelih osoba: iz Splita 1 osoba, iz Imotskog 2 osobe, iz Omiša 1 osoba, iz Sinja 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Vrlike 1 osoba, iz Dugog Rata 1 osoba, iz Gradca 1 osoba, iz Hrvaca 1 osoba i iz Prgometa 1 osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima od 8 sati, 26 je  novozaraženih koronavirusom, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 13 osoba je iz Vinkovaca, šest iz Cerne, po dvije iz Vukovara i Županje te po jedna osoba iz Komletinaca, Otoka i Privlake.

U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683 osoba. Hospitaliziranih je osam, a u samoizolaciji 559 osoba.
 
Od početka epidemije u toj je županiji ukupno 445 oboljelih osoba, od kojih je 228 osoba izliječeno, a tri osobe su umrle.
 
Od ukupnog broja pozitivnih 19 je djelatnika iz sustava zdravstva, dok je u samoizolaciji iz toga sustava  29 djelatnika.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istarskoj županiji u nedjelju, nakon tjedan dana, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, a u međuvremenu je izliječeno 14 osoba,  izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. U međuvremenu je izliječeno 14 osoba dok se u mjerama samoizolacije trenutno nalazi 191 osoba" - izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

"Sustav odlično funkcionira, imali smo neke pojedinačne proboje korone i nekoliko žarišta, no sve je pravovremeno sanirano. Međutim ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera" - naglasio je Kozlevac dodavši kako je i trend izliječenih dobar kao i osoba u samoizolaciji. Prije prije dva dana bilo ih 216, u subotu 197, a u nedjelju je u samoizolaciji u Istri bila 191 osoba .

Trenutno je 101 korona pozitivna osoba, od čega ih je 79 u samoizolaciji, a 22 u Općoj bolnici Pula. Nijedna osoba nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku. 

"Opuštanja nema, tražimo odgovornost pod svaku cijenu. Kad se tako ponašamo, dobri će nas rezultati nagraditi", poručio je Kozlevac. 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

"Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 16 osoba testiranih u petak, također negativni. 

Na području županije trenutno je 18 osoba oboljelih od koronavirusa. U našoj županiji u samoizolaciji nalazi se 68 osoba", objavili su na Facebooku.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

ijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 266 pristiglih uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Našice.  

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 28 osoba od kojih je jedna i dalje na respiratoru. 

13 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 266 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 27 provjerenih osoba, nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom. Jučer je testirano 68 osoba i svi su nalazi negativni.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na Covid-19.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije jedna je osoba oboljela od jučer, a pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 41 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 198 osoba, a 11 ih je preminulo.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od Covida-19.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije su trenutno 102 osobe.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 104 uzorka.

Na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 145 osoba.

GRAD ZAGREB

Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 18 osoba određena je samoizolacija, izvijestio je u nedjelju Nastavni  zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodao da su svi testirani korisnici domova za starije bili negativni. 

Trenutno je u Gradu Zagrebu 196 aktivnih slučajeva i 417 aktivnih samoizolacija, a u posljednja 24 sata provedena su 372 testiranja.  

Petero novopozitivnih kontakti su covid-19 pozitivnih osoba, jedna je slučaj uvezen s Kosova, a jedna je oboljela osoba bila u tranzitu iz BiH u Austriju.

Jedna je osoba negativne epidemiološke anamneze, dok za drugu još traje epidemiološka obrada.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane  nove osobe zaražene koronavirusom.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području županije je 13.