Prijava

Vaša prijava

Najnoviji podaci: Brojke nisu obećavajuće, a u Istri umro Talijan

['stozer']

Iz lokalnih Stožera stižu podaci o najnovijem broju novozaraženih po županijama u protekla 24 sata.

Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je postalo pozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica. 

U KBC-u Osijek kao respiracijskom centru cijele Slavonije i Baranje hospitalizirano je ukupno 25 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru.
Jučer je mjera samoizolacije određena za 18 novih kontakata oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 216 osoba. Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju mjere samoizolacije, a u 19 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Sedam novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 490, od kojih su 304 osobe izliječene, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.    

U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6050.

U samoizolaciji na području županije je 447 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 15 radnika (4 liječnika, 6 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

12 novooboljelih u Gradu Zagrebu

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 150, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zavodu je provedeno 327 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 12 novih slučajeva. Posljedično tome, za 40 osoba određena je mjera samoizolacije.

Četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakt oboljelih osoba, za jednu je novooboljelu osobu epidemiološka obrada u tijeku, a kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj. 

Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus. 

U Gradu Zagrebu trenutno je 150 aktivnih slučajeva i 366 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.

Pet novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 180, a aktivnih je 20 slučajeva. Pod mjerom samoizolacije je 75 ljudi.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i dalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za sprječavanje zaraze bolešću covid-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora, istaknuto je, biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Istra bez novozaraženih

U Istri u posljednja 24 sata nema novozaraženih, a u pulskoj bolnici umro je 72-godišnji Talijan kojemu je prije tri dana, pri prijamu u bolnicu zbog maligne bolesti, utvrđena zaraza novim koronavirusom.

Od načelnika istarskog Stožera Civilne zaštite Dine Kozlevca u subotu se doznaje da je u pulskoj bolnici od posljedica osnovne maligne bolesti umro 72-godišnji talijanski turist kojemu je pri tri dana utvrđeno da je covid-19 pozitivna osoba. On je boravio u Istri, testiran je na prijemu Opće bolnice Pula zbog osnovne bolesti, zbog koje i hospitaliziran. Za njega se pripremao postupak povratka u matičnu državu, ali je nažalost umro.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na Covid-19, a u tom je razdoblju izliječeno sedam osoba, pa je trenutno 37 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.  U mjerama samoizolacije nalazi se 116 osoba.

''Situacija je pod kontrolom, imamo sve manje zaraženih osoba , a sve više izliječenih. Uz poštivanje svih mjera, nadamo se da će tako i ostati'', poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dvoje novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji

Na području Šibensko-kninske županije imamo dvije novooboljele osobe od COVID-19 infekcije. Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, koja se nakon pozitivnog testa vratila kući. Druga oboljela osoba je mlađi muškarac koji trenutno boravi na području Vodica, a epidemiološka obrada je u tijeku.

U posljednja  24 sata uzorkovano je 54 uzorka na SARS-CoV-2 virus.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 23 osobe.
Trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja od kojih se jedna osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice.

Čevero novozaraženih u Zagrebčkoj županiji 

U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je na području županije trenutno aktivno 37 slučajeva, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području županije je do danas u 11 sati evidentirana 261 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. 

U odnosu na podatke od jučer, radi se o četiri osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 37 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je umrlo.

Od potvrđenih slučajeva, tri su nova u ispostavi Zavoda Velika Gorica i jedan u ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje, stoji u priopćenju.