Prijava

Vaša prijava

Više od 100 zaraženih u jednom danu! U Splitsko-dalmatinskoj županiji 33, u Zagrebu 29

[]

Hrvatska je u utorak imala 91 novozaraženu osobu, dvije su preminule, a noćni klubovi i dalje su najveća žarišta. Aktivno je 618 slučajeva, u bolnici je 115 pacijenta, a na respiratorima njih pet.

{"RELATED":3866252}

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, najavio je u razgovoru za RTL Danas da bi djeca na jesen trebala ići normalno u školu.

{"RELATED":3865950}

Istovremeno, HZJZ je objavio nove preporuke mjera za noćne klubove, koje sugeriraju da je u zatvorenim prostorima bolje ne raditi.

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija.

Splitsko-dalmatinska: 33
Grad Zagreb: 29
Zagrebačka: 11
Dubrovačka-neretvanska: 3
Sisačko-moslavačka: 1
Krapinsko-zagorska: 1
Karlovačka: 2
Šibensko-kninska: 10
Osječko-baranjska: 3
Vukovarsko-srijemska: 6
Zadarska: 7
Istarska: 2
Primorsko-goranska: 5
Brodsko-posavska: 5
Varaždinska: 4
Virovitičko-podravska: 0
Ličko-senjska županija: 0
Požeško-slavonska županija: 0
Bjelovarsko-bilogorska županija: 0

Ukupno: 122

SPLITSKO-DALMATINSKA

Prema izvješću NZJZ–a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 366 obrađenih testova danas je 33 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita 12, Imotskog 2, Kaštela 4, Makarske 3, Sinja 3, Podstrane 3, Zmijavaca 3, Otoka 1, Šestanovca 1 i Lećevice 1.

Uz 35 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to 2 osobe iz Osječko baranjske županije, 7 osoba iz grada Zagreba, 1 osoba iz Šibensko kninske županije te jedna osoba iz Zadarske županije.

Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu. Od 33 novooboljelih osoba sa područja Splitsko dalmatinske županije, 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju, 565 osoba nalazi se u samoizolaciji, 16 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

U karanteni se nalaze četiri strana državljanina.

GRAD ZAGREB

Grad Zagreb ima 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Njih 15 su se vratili s godišnjeg odmora, za osam se ne zna gdje su se zarazili, a šest su kontakti već zaraženih.

BRODSKO-POSAVSKA

Pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji, potvrdio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite, a trenutno je u ovoj županiji 28 osoba pozitivno na koronavirus i nalazi se u kućnoj izolaciji, a 92 osobe su u samoizolaciji.

Od početka pandemije potvrđena su ukupno 192 slučaja zaraze koronavirusom kod osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva pozitivnih na koronavirus. Ondje su trenutno tri osobe pozitivne na koronavirus, a u samoizolaciji se nalazi 41 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, u protekla 24 sata jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 i to s područja garda Siska, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 520, od kojih je 352 osobe izliječeno, a 7 osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 108 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6460. U samoizolaciji na području županije je 274 osoba.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 117 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. U posljednja 24 sata u Istri su izliječene tri osobe. Trenutno je 23 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 94 osobe.