Prijava

Vaša prijava

U Hrvatskoj više od 120 novooboljelih: Najgore je u Zagrebu i Dalmaciji, u Splitu preminula starija žena

['hrvatska', 'koronavirus']

U srijedu je u Hrvatskoj zabilježeno novih 130 slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, a broj aktivnih slučajeva oboljenja iznosio je 686.

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Tri koronavirusom zaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Dubrovačko-neretvanska županija, a riječ je o djevojci iz Ploča te ženi srednjih godina i mladiću iz Metkovića.

Izvijestio je to u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite, navodeći da su ozdravila dva strana državljana, pa je u županiji ukupno aktivno trinaest slučajeva zaraze.

U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba.

U samoizolaciji je 276 osoba, a zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 50 od početka pandemije.

Od početka pandemije analizirana su ukupno 7082 uzorka.

Stožer opetovano apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Tijekom jučerašnjeg dana, u Karlovačkoj županiji je testirano 80  osoba (1  u Ogulinu). U posljednja 24 sata  registrirano je pet novih slučajeva oboljenja od COVID-19.

Riječ je o tri mlađe muške osobe i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi s područja Karlovca te jednom stranom državljaninu koji je bio u tranzitu kroz Karlovac. Epidemiološka obrada je u tijeku. - izvijestio je Stožer CZ Karlovačke županije, dodajući da je za jednu mlađu mušku osobu utvrđeno da je za vrijeme inkubacije boravila u Vodicama, dok se za ostale osobe utvrđuje izvor zaraze.

Što se tiče spomenutog stranog državljanina, on se neće voditi kao oboljeli s područja Karlovačke županije s obzirom da je na ovom području bio samo u tranzitu. S današnjim  danom u Karlovačkoj županiji je 111 oboljelih osoba. Tijekom dana očekuje se otpuštanje jedne osobe sa hospitalizacije iz Opće bolnice Karlovac. U samoizolaciji se nalazi 80 osoba.

Inspekcija SCZ Karlovac u srijedu je izvršena na autobusnom kolodvoru, banci, dva ugostiteljska objekta i trgovini. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i izdana su tri usmena upozorenja.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Epidemiološko stanje na području županije i dalje je povoljno.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19.

Svih 28 testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 108 slučaja bolesti COVID-19.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba i to s područja Gornje Stubice, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata pristigli su rezultati 39 nalaza, od kojih 38 negativnih i 1 pozitivan, a još uvijek se čekaju rezultati dvaju uzetih uzoraka.

Trenutno je na području KZŽ ukupno sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji u posljednjih 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva oboljelih od virusa covid-19.

Od toga, jedna oboljela osoba boravila na ljetovanju u Vodicama koje je prema jučerašnjem izvješću nacionalnog Stožera civilne zaštite evidentirano kao novo žarište, a tri osobe bliski su kontakti spomenute osobe. Peta pozitivna osoba nije bila u kontaktu s prethodno spomenutim slučajevima te nije povezana s Međimurskom županijom, već samo ima prebivalište u Međimurskoj županiji, a boravište u drugoj županiji. Do sada je ukupno uzeto 2450 uzoraka.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od zarazne bolesti COVID-19. Sve osobe su mlađe životne dobi.

Ženska osoba s prebivalištem u Šibeniku, kontakt oboljele osobe; muška osoba s prebivalištem u Šibeniku čija je epidemiološka obrada u tijeku, te muška osoba koja boravi u Bilicama, a došla je iz Njemačke, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Također, oboljela je i muška osoba srednje životne dobi koja trenutno boravi u Šibensko-kninskoj županiji, a čije prebivalište je u drugoj županiji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 82 osobe: 79 osoba su kontakti oboljelih; 3 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 7 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 35 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Trenutno je županija bez novozaraženih. Na koronavirus testirane su 33 osobe, za 30 osoba stigli su negativni nalazi dok se tri nalaza još očekuju.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno su dva aktivna slučaja zaraze COVIDOM-19 budući da se jedna osoba oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih.

U samoizolaciji je 15 osoba.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran a su četiri (4) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi sto devedeset i šest (196), dok je broj aktivnih slučajeva trideset i dva (32). Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je stotinu i dvanaest (112).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

GRAD ZAGREB

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite te dodao da je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 236. 

"Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 391 osoba, zabilježili smo 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je za 136 osoba izrečena mjera samoizolacije”, kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Trenutno je u Zagrebu 236 aktivnih slučajeva, 500 građana je u samoizolaciji. 

Kod većine osoba, njih 24 moguće je izlaganje virusu na godišnjim odmorima, za dva slučaja je negativna epidemiološka anamneza, a jedanaest novooboljelih su kontatki prethodno pozitivnih osoba, izvijestio je zagrebački Stožer na konferenciji za medije.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Sve tri osobe su bliski obiteljski kontakti prethodno zaražene osobe, srednje životne dobi i bez simptoma te će se liječiti kod kuće.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 13.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 278 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više, a pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 43 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 224 osobe, a 11 ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima, priopćili su iz stožera Zagrebačke županije.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije 8 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1986. – 2001. godine  kojima su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezni.

Neki od novozaraženih su se najvjerojatnije zarazili tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi, neki su  već bili u samoizolaciji te su razvili blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jedna novozaražena osoba mlađi je muškarac dvojnog državljanstva (Bosne i Hercegovine te Švicarske)  koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra. Njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

Aktivan nadzor provodi se nad 191 osobom, a istekao je za 4884. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 133 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar je hospitalizirano 5 bolesnika oboljelih od Covid 19.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 378 obrađenih testova danas je 37 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita 18, Solina 1, Okruga 1, Trogira 1, Lokvičića 1, Imotskog 2, Prološca 1, Ciste Provo 1, Kaštela 5, Sinja 1, Otoka 1, Lećevice 1, Bola 1, Starog Grada 1 i Makarske 1. Uz 37 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to 1 osobe iz Zagrebačke županije i jedna osoba iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana (jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva i jedna osoba iz Njemačke). Svi novooboljeli iz drugih županija kao i dvoje stranih državljana testirani su u Splitu. Od 37 novooboljelih osoba sa područja Splitsko dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC–a Split, preminula je starija ženska osoba stara 81 godinu, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na Covid infekciju.
628 osoba nalazi se u samoizolaciji.

16 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

LIČKO SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 36 osoba od COVID-19 od čega je 6 aktivnih slučajeva, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.
U protekla 24 h testirano je 16 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 40 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Vukovara, 1 osoba iz Cerne i 1 osoba iz Otoka), a nema preminulih.

PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA

Ima dvoje novozaraženih. Pristigli su iz Dalmacije. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 173 uzoraka testiranih u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je bilo pozitivno na koronavirus. Deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek stanje je kao i prethodnog dana; hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa od kojih su tri na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 12 novih kontakata oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

Policija u zadnja 24 sata nije dobila ni jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a u 14 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko- moslavačkoj županiji, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Popovače.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 144 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan. Osoba je djelatnik predškolske ustanove, u Puli. U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera,
određivanje kontakata i mjera samoizolacije, kao i dekontaminacija prostora.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 22 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 105 osoba.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 40 osoba, a ukupno je testirano 4119 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 56 uzoraka, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

VIROVITIČKO PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 24 testiranih u zadnja 24 sata, svi brisevi bili su negativni na korona virus, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih, od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2.493. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 32 ljudi je zaraženo korona virusom.

Od toga, jedna osoba je trenutno aktivna, trideset ljudi se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.